Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Agresivní Romové z Duchcova: Tři skončili ve vazbě, čtvrtého poslali rovnou do lochu

Tři agresory poslal soud do vazby, čtvrtého rovnou do vězení!
Tři agresory poslal soud do vazby, čtvrtého rovnou do vězení!  (Autor: Blesk - Helena Lacinová)
Autor: sch, lac - 
16. července 2013
12:54

V květnu jejich příbuzní zmlátili manželský pár, teď se do cesty připletli dva muži, kteří skončili v nemocnici. Čtveřice Romů, která náhodně vybrané lidi zmlátila, už je ale v rukou spravedlnosti. Tři ze skupinky skončili ve vazbě, čtvrtého poslal soud do vězení.

Dva útoky nedají obyvatelům Duchcova spát! 18. května tam banda Romů bezdůvodně zmlátila manželský pár, o dva měsíce později jejich příbuzní zmlátili dva muže, kteří skončili v nemocnici.

Skupinka je z velmi početné rodiny, která se nedávno vrátila z Anglie, od té doby Duchcovem zmítá strach. Několik demonstrací, které nespokojení obyvatelé uspořádali, se nesetkaly s úspěchem. Lidem nezbývá, než čekat, kdy přijde další útok.

Po napadení sobotním dvou mužů policie zatkla čtveřici, která má rvačku na svědomí. Soudce dnes tři z nich poslal do vazby, čtvrtého za předchozí delikty rovnou do vězení. Svítá městečku naděje na lepší život?

Všichni z ublížení na zdraví, násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci a výtržnictví. Nejmladší ze skupiny z hanobení rasy, etnické nebo jiné skupiny osob, protože už mimo, jiné v sobotu dopoledne verbálně napadl v ordinaci lékařku a zdravotní sestru a rasisticky jim nadával. Muž (34) navíc napadl zakročujícího policistu. Hrozí jim podle zásluh až pět let vězení.

Důvody uvalení vazby jsou – ovlivňování svědků, obava z útěku do ciziny, a jde o osoby již trestané.

Otec (40) dvou vazebně stíhaných o tom v sobotu mluvil v hospodě, než sám s dalšími napadli náhodnou oběť. „Chtěli si bouchnout. Bylo jim jedno do koho, koho zbijí,“ řekl včera kamarád zbitých v hospodě U Svatýho. Žena v předzahrádce dodala, že dokud nepozavírají celý klan, v Duchcově klid nebude.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině