Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Příští ministr financí Jan Fischer: Za den chce splatit 4,3 milionů!

Autor: ČTK, mokk - 
8. července 2013
22:44

Neúspěšný kandidát na prezidenta Jan Fischer přijal místo v Sněmovně jako ministr financí, které mu nabídl premiér Jiří Rusnok. V soukromí má ale milionové dluhy kvůli předvolební kampani, což jeho mu jako ministrovi, který bude rozhodovat o státních penězích, důvěru zrovna nepřidává. Své závazky ale přislíbil zaplatit už do úterý.

Příští ministr financí a neúspěšný kandidát na prezidenta Jan Fischer do úterý splatí dluhy z prezidentské kampaně, které dosud činily pět milionů korun. Řekl to dnes novinářům poté, co designovaný premiér Jiří Rusnok oznámil, že Fischer bude v jeho úřednické vládě ministrem financí a vicepremiérem.   

"Tohle je můj závazek soukromý, s kterým se samozřejmě v nejbližší době vyrovnám, pokud ne dnes, tak zítra (v úterý). Ta jednání pokročila tak, jak jsem sliboval. Jména sponzorů uvidíte na transparentním účtu," odpověděl Fischer novinářům na otázku, jak bude schopen spravovat státní finance, když jeho prezidentská kampaň skončila v milionových dluzích.

Poslední pohyb na Fischerově účtu je z minulého týdne, kdy na něj přišel dar ve výši jednoho milionu a naopak zhruba půl milionu korun odešlo na uhrazení reklamních služeb. Milion poslal Daniel Paľko, předseda představenstva právnické firmy BSP Lawyer Partners, který dar už dříve slíbil. 

O problémech s vyrovnáváním závazků hovořil Fischer i se svým příštím šéfem Rusnokem. "Samozřejmě, že jsme mluvili o všech aspektech jeho angažmá. Pan expremiér mě ujistil, že ta věc je v pokročilém stadiu dořešení. Já nemám důvod mu nevěřit a to je pro mě dostatečná záruka," uvedl k tomu dnes Rusnok.

gogo ( 9. července 2013 14:25 )

Chlapečku, soudě dle Tvého vyjadřování, místy hloupého, místy trapně zbaběle vulgárního, tak můžeš být tak jedině zlaté adolescentní děťátko. Které o historii (i o slušnosti) - jak vidno - nemá ani ponětí.

tarot666 ( 9. července 2013 12:21 )

Komu říkáš furt chlapče,trapáku???Víš hov.no kolik mě je a jestli chceš odpověď,tak hledej troubo, viz příspěvek 7:31 jo a doplním,fungovali z 90% na půjčování peněz,lichvě,výkupu a hlavně v ožebračování lidí

gogo ( 9. července 2013 11:50 )

Vláda schválena nebude, to je jisté. Ale pro Němcovou a její tlupu to bude vítězství Pyrhovo..

gogo ( 9. července 2013 11:37 )

Proč ??

gogo ( 9. července 2013 11:36 )

Chlapče, chlapče.. Nejdříve mysli a pak piš. Ale zaznamenávám již určité Tvé pokroky.. Absence vulgarismu. Vidím, že i adolescentovi může občas něco dojít..

Zobrazit celou diskusi