Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

SLEDUJEME ONLINE! Povodně v Česku: Praha pod vodou a evakuace rodičů Lucky Vondráčkové

Fotografie
Více o evakuaci rodičů Lucky Vondráčkové v pondělním Blesku  (Autor: internal)
Autor: psch - 
3. června 2013
05:00

SLEDUJEME ONLINE: V sobotu začalo vydatně pršet na mnoha místech České republiky. Déšť se pomalu stupňoval a v neděli ráno se začaly řeky rozvodňovat a voda postupně začala zalévat části přilehlých měst a vesnic. Největší pohotovost je ve Středočeském kraji, z čehož největší nebezpečí hrozí v Praze, kde řádí zběsilá Vltava. Evakuovat museli i několik celebrit, kromě Ivety Bartošové i rodiče Lucky Vondráčkové!

Velká voda zasáhla i rodiče zpěvačky Lucie Vondráčkové (33). Hudebníkovi Jiřímu Vondráčkovi (62) a jeho ženě, textařce Haně Sorosové, zaplavil rozvodněný potok Botič v pražské Hostivaři dům, v němž bydlí zhruba tři roky.

Více o evakuaci rodičů Lucky Vondráčkové v pondělním Blesku Více o evakuaci rodičů Lucky Vondráčkové v pondělním Blesku | Blesk

++ Evakuace několika částí Prahy, tisíce lidí bez domovů

++ Vyhlášen stav nouze na většině území ČR

++ Evakuace části pražské zoo, gorilák Richard uspán

++ Omezeny dodávky plynu a elektřiny do zasažené oblasti

++ Záplavy zastavily železnici mezi Čechami a Moravou

++ Krizová linka: 267 122 998

Povodně v Česku
Datum:
 
23:07

Ústí n. L. vyhlásilo evakuaci pro ulice nejblíže u Labe. Lidé mají své domovy opustit do pondělních 9:00. Hladina je na 630 centimetrech.

 
23:00

V městské části Praha 5 bude během noci evakuována část Janáčkova nábřeží. Lidé o tom byli osobně informováni. Mělo by se to týkat 5000 obyvatel. Oblast od Strakonické ulice a na ní kolmé až k Palackého mostu, by hasiči měli vyklidit okolo třetí hodiny ráno. Dál budou pokračovat po proudu u Hořejšího a Janáčkova nábřeží.

Strakonická ulice by podle krizového povodňového plánu měla být zcela uzavřena od Chuchle až k Barrandovskému mostu.

 
22:44

Pražská zoo musela uspat gorilího samce Richarda, který odpoledne nechtěl pavilon goril opustit. Evakuace zvířat bude pokračovat až do rána.

 
22:39

V Praze už neprší, Vltava bude kulminovat okolo 7. ráno.

 
22:18

Města v Ústeckém kraji se připravují na další vzestup hladiny Labe. Hejtman Oldřich Bubeníček požádá vládu o využití armády. V Ústí nad Labem budou v pondělí mimo provoz škola ve Vaňově a školka na Střekově. Začaly evakuace lidí bydlících u Labe v Děčíně a Českých Kopistech a Počáplech na Litoměřicku. Očekává se, že Labe může vystoupat až na 10,5 metru. Obvykle korytem protéká voda, která dosahuje tří metrů.

 
22:02

Městská část Praha 8 doporučuje kvůli záplavám dobrovolnou evakuaci automobilů i obyvatel z některých ulic v Dolní Libni a Karlíně.

 
21:50

Hasiči nestíhají stavět protipovodňové zábrany v pražských Holešovicích v oblasti u Jankovcovy ulice. Hladina Vltavy stoupá rychleji, než předpokládali.

 
21:45

Kralupy nad Vltavou na Mělnicku evakuují obyvatele z několika ulic, pacienty nemocnice a seniory z domova důchodců. Ve městě se očekává minimálně dvacetiletá voda.

 
21:45

Pověřený primátor hlavního města Prahy nařídil uzavřít všechny mateřské, základní i střední školy na území metropole! A to po celé pondělí.

 
21:24

Provoz metra končí ve 23:00!

 
21:20

NAŘÍZENA EVAKUACE ŠTĚCHOVIC! Platí to pro všech 1800 lidí, kteří tam žijí.

 
21:01

V Trutnově z řeky vylovili tělo muže. Jedná se tak zřejmě o třetí oběť víkendových povodní.

 
20:40

Většina městských částí doporučila vyhlásit ředitelské volno, platí to pro většinu pražských škol.

 
20:34

Kvůli velké vodě Praha v 18:00 zakázala vstup a pobyt v pěti parcích, a to na Petříně, v Zahradě Kinských, Letné, Stromovce a na Vítkově. Rozvodněná Vltava zaplavila rozestavěný park na pražském Střeleckém ostrově, který byl téměř před dokončením. Na stavbě za téměř 80 milionů korun zbývalo dokončit chodníky a osadit stromy.

 
20:12

Meteorologové varují, že hladiny řek budou stále stoupat

 
20:00

Karlův most zeje prázdnotou

 
19:52

Základní školy v Praze 1 budou v pondělí uzavřeny. A to z bezpečnostních i dopravních důvodů.

 
19:40

"Evakuace probíhá už několik hodin, prognózy pro spodní část zoo nevypadají dobře. Do rána chceme mít celou spodní část přestěhovanou," řekl ředitel pražské zoo Miroslav Bobek. "Jediný, kdo z goril zůstal ve své původní ložnici, je samec Richard, kterého v njehorším případě chovatelé uspí a přemístí," dodal Bobek.

 
19:18

Stavy řek v Plzeňském kraji po odpoledních deštích opět rostou. Nejvíce stoupnou v noci a ráno hladiny Radbuzy, Úhlavy a Berounky. Srážky končí.

 
19:17

Vláda kvůli záplavám vyhlásila ve všech krajích s výjimkou Pardubického nouzový stav. Na likvidaci následků povodní bude uvolněno 300 milionů korun, řekl premiér Nečas.

 
19:14

Vlakové nádraží v Kolíně je zaplavené a mimo provoz. Na hlavní trati přes Kolín jsou zajištěny odklony přes Velký Osek a Chlumec nad Cidlinou.

 
19:07

Průtok Vltavy překročil 2 000 metrů krychlových za vteřinu! Při povodních v roce 2002 to bylo více než dvakrát tolik.

 
19:00

Praha 6 začne po 19. hodině evakuovat obyvatele Sedlce. Azyl pro evakuované poskytne tělocvična ZŠ Hanspaulka.

 
18:31

Pražská energetika vyhlásila v Praze stav nouze, omezuje dodávky elektřiny do postižených oblastí, aby zamezila ohrožení lidských životů.

 
18:00

Evakuace Nemcnice Na Františku

VIDEO
Video se připravuje ...
 

Praha uzavřela Karlův most kvůli vysoké hladině Vltavy.

 
17:58

Aktuální situace ve Vejprtech na Ústecku a V Doubravčanech na Kolínsku

 
17:55

Botič pamatují obyvatelé Prahy spíše jako malý potůček. Vydatné deště ale jeho hladinu zvedly mnohonásobně, zalil celé pražské Záběhlice a Zahrandí Město

VIDEO
Video se připravuje ...
 
17:51

Pražský dopravní podnik uzavře v pondělí od 5:00 úseky metra Dejvice-Náměstí Míru, Smíchov-Českomoravská a Pražského povstání-Ládví.

 
17:37

Podle ministra životního prostředí Tomáše Chalupy není aktuální stav povodní zatím bohužel nejhorší. Ten by měl nastat až zítra večer, přestože srážky budou ustávat. Hladiny řek však budou stoupat.

"Předpokládáme, že vrcholu řeky dosáhnou v průběhu zítřejšího večera, u Plzeňského kraje dnes v noci. Pokud jde o Prahu, nápor vody je podle našich informací schopna zadržet vltavská kaskáda," řekl Chalupa.

 
17:30

Symbolem povodní v Praze se nejspíš pro rok 2013 stane socha dalajlamy na pražské Kampě. Díky její velikosti lze sledovat, jak stoupá hladina Vltavy a postupně zalívá přilehlé ulice.

 
17:24

Armáda vyhradí další stovku vojáků na pomoc Praze. Tisícovka vojáků bude nasazena na likvidaci povodňových škod v dalších regionech.

 
17:23

Ústřední krizový štáb zatím nedoporučí vládě vyhlášení nouzového stavu. Připraví podklady k tomu, aby ho bylo v případě potřeby nutné vyhlásit.

 
17:20

Podle nejnovějších informací mají hasiči nejvíce práce ve Středočeském kraji, kde řeší zhruba 800 událostí z celkových 1300. V terénu je po celé republice asi 10 tisíc hasičů.

Ministr vnitra Jan Kubice řekl po zasedání Ústředního krizového štábu, že zatím nouzový plán nemají v úmyslu, nicméně je připraven na vládě a v případě potřeby je možný do hodiny uvést v platnost po podpisu premiéra Petra Nečase.

 
17:20

V Praze bylo k 15:30 kvůli záplavám uzavřeno 19 silnic, dalších 5 je připraveno k uzavření, uvedl magistrát. Většina uzavřených ulic je právě v blízkosti Vltavy, některé pak u Botiče, který částečně zaplavil Hostivař. Uzavřeny byly například ulice U Záběhlického zámku, Euklidova, K Šeberáku nebo Hostivařské náměstí.

 
17:16

V Praze začalo opět pršet, hladiny Vltavy i dalších říček a potůčků začaly stoupat

 
17:15

Aktuální situace z odpoledne v Praze-Radotíně, za rozlitou Berounkou jsou vidět Černošice.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
17:11

INFORMACE ZE ZOO: "Dnešní vývoj situace není příznivý, a proto probíhá první etapa evakuace spodní části zoo. Gorily (s výjimkou Richarda) jsou v povodňové věži a do horní části zoo se stěhují velké želvy, tapíři a další zvířata, u nichž to vyžaduje hodně času, ale současně není spojeno s uspáváním a podobně. Zítra bude zoo pro veřejnost zavřená," uvedl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

 
17:04

Povodně mají druhou oběť. Zemřel muž z Třebenic, jeho tělo vyprostili hasiči z trosek již spadlé chaty, kde před několika hodinami zemřela žena.

 
17:01

V pražské Michli museli evakuovat domov důchodců

VIDEO
Video se připravuje ...
 
17:00

Ústí nad Labem se chystá na až 10,5 metru vody v Labi, obvykle tam protéká méně než tři metry. Voda může odříznout městské části Vaňov a Střekov.

 
16:57

V pražské Zoo začala evakuace zvířat z některých částí areálu.

 
16:49

Hladina Vltavy v Praze se stále zvyšuje. Policie uzavírá pro veřejnost ohrožené oblasti. Metr chybí, aby voda dosáhla úrovně Novotného lávky u Karlova mostu.

 
16:39

Padesát z vojáků, kteří byli povoláni do Prahy, jsou elitní chrudimští výsadkáři. V jedenáct hodin jim vyhlásili pohotovost a ve dvě už byli v hlavním městě. Podle informací Blesk.cz mají další do Prahy dorazit večer.  

 
16:31

Policisté pátrají po vodákovi, se kterým se převrhla loď na řece Metuji mezi Peklem a Novým Městem. Další tři vodáky se podařilo zachránit. Policisté pátrají také po dvou vodácích, kteří se v sobotu v noci převrátili s raftem poblíž Hlásné Třebáně na Berounsku. Jednomu vodákovi se podařilo z vody dostat.

 
16:13

Kvůli povodni byly v Praze evakuovány desítky lidí. Postupně ji by jich mohly být tisíce. Krizový štáb rozhoduje, zda v pondělí pojede metro.

 
16:11

Lidem postiženým povodněmi již začaly pomáhat charitativní a humanitární organizace. Veřejnost může jejich činnost podpořit příspěvkem na sbírková konta nebo dárcovskou textovou zprávou. Diakonie Českobratrské církve evangelické spravuje sbírkové konto 3596666359/0800 s variabilním symbolem 2013. Charita ČR vyhlásila finanční sbírku na pomoc obětem povodní na sbírkovém kontu 11998822/0800 s variabilním symbolem 906.
Charitě ČR lze přispět také dárcovskou zprávou s textem DMS CHARITAPOMOC na číslo 87777. Cena jedné zprávy je 30 korun. Od pondělí 3. červa mohou lidé pomocí esemesky posílat peníze také diakonii, a to ve tvaru DMS POMOCPOVODNE na číslo 87777.

 
16:04

Evakuaci zvažuje i Tábor kvůli protržené provizorní hrázi rybníku Jordán.

 
15:53

Děčín bude dnes mezi 18:00 a 19:00 evakuovat obyvatele žijící u řeky! Magistrát města vyzval obyvatele, aby si připravili evakuační zavadlo. Stránky města nevydržely nápor návštěvníků. Informace jsou podávány na telefonní lince 412 516 516.

 
15:50

Před několika minutami začala evakuace Nemocnice Na Františku. Část pacientů byla už  během dne propuštěna domů, 79 pacientů z ARO, jednotky intenzivní péče i standardních oddělení, kteří musejí zůstat v péči zdravotníků, rozvážejí sanity do jiných pražských nemocnic.

 
15:47

V Hřensku se začali připravovat na evakuaci obyvatel. Zítra ráno by nejníže položené město v ČR už mohlo být pod vodou. Starosta Jan Havel předpokládá, že letošní povodně budou pro jeho obci velmi podobné těm v roce 2002.

 
15:36

Vytrvalý déšť a záplavy působí poruchy na elektrické přenosové síti. Energetici kvůli popadaným stromům evidují poruchy a v povodněmi nejohroženějších oblastech preventivně vypínají trafostanice. Část obyvatel je tak již bez proudu. Trafostanice se odpojují i v Praze u Libeňského mostu a dále v okolí Botiče. Plynaři zvažují vyhlášení stavu nouze. Plynaři už vypnuli plynovou přípojku například na Novotného lávce v Praze, v paláci Žofín a na některých pražských botelech.

 
15:22

Premiér Petr Nečas spolu s ministrem obrany Vlastimilem Pickem si prohlédnou aktuální situaci prostřednictvím letecké obhlídky oblastí zasažených povodněmi.

 
15:20

Šílenství na Berounce. Na rozvodněné řece surfoval na prkně surfař. Tady se nedá hovořit o odvaze či dobrodružství, tady jde o holé šílenství! VIDEO najdete ZDE>>

 
15:18

Rada města Prahy uvolnila 50 milionů korun na mimořádná opatření spojená s povodní.

 
15:16

Do Prahy dorazila armáda! Tmavě zelené tatrovky dorazily k pražskému Radotínu. Vojáci jsou připraveni pomáhat v krizové situaci

 
15:13

V oblasti mezi Radotínem a Velkou Chuchlí už postavili protipovodňové zábrany.

 
15:11

Takhle vypadá mapa aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu. Na červených místech bude platit povodňové ohrožení nejméně do úterka.

 
15:06

Povodňová komise uzavřela až do odvolání Národní knihovnu a celý areál Klementina pro veřejnost. Zároveň v areálu probíhá vyklízení sklepních a suterénních prostor, které ohrožuje spodní průsaková voda.

 
15:00

"Nejhorší situace je podle nás v Záběhlicích a Hostivaři," řekla ČT mluvčí HZS hl. m. Prahy Pavlína Adamcová. V Hostivaři se vylil potok Botič, v Záběhlicích bylo evakuováno 6 vozíčkářů a 20 dalších lidí z azylového domu.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
14:47

Mezi evakuovanými je také zpěvačka Iveta Bartošová. Kolem poledne musela sbalit pár nejnutnějších věcí a opustit svůj dům v Uhříněvsi. Terénním vozem ji odvezl do bezpečí její milenec Josef Rychtář. Celý článek čtete zde>>>

 
14:45

Provizorní hráz přepaženého táborského rybníku Jordán před polednem praskla. Kvůli neustálému dešti a silnému přítoku z ostatních rybníků voda nejprve vystoupala nad úroveň hráze, která nevydržela tlak.  "Voda nyní odtéká dále do Tisemnického potoka. Nám nezbývá než čekat, jak se situace vyvine," řekl Hotový. Podle něj spodní část Jordánu, která byla prázdná, nyní vodu zadržuje. "Zatím nehrozí, že by se voda přelila přes hráz Jordánu a nekontrolovaně tekla dál," uvedl Hotový.

 
14:33

V Praze se zastavilo metro, respektive nestaví v některých stanicích. Na lince A ve stanicích Malostranská a Staroměstská. Z bezpečnostních důvodů byly uzavřeny stanice Florenc, Vltavská a Nádraží Holešovice na lince C. Na trase B nefungují stanice Florenc, Křižíkova, Invalidovna, Palmovka.

 
14:27

Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) aktivoval dnes kvůli povodňovému nebezpečí krizový štáb ministerstva. Bude zajišťovat komunikaci mezi fakultními nemocnicemi a dalšími pražskými nemocnicemi, které ministerstvo zřizuje.

 
14:18

V Praze se připravuje evakuace nemocnice Na Františku. Praha buduje evakuační centra, připraveny jsou evakuační autobusy. Ministerstvo dnes také zveřejnilo na svém webu doporučení pro lidi postižené záplavami, například jak postupovat při zatopení studny s pitnou vodou, či jaká jsou hygienická pravidla při záplavách.

 
14:10

V Ústí nad Labem stouplo Labe na třetí povodňový stupeň, hladina má 615 centimetrů. Na Střekově se staví propotivodňové stěny.

 
13:38

Ve 13:00 dosáhla Vltava v Praze třetího povodňového stupně. Řeka tekla rychlostí 1510 metrů krychlových za vteřinu. Tedy dvakrát rychleji oproti ránu. Podle Hudečka je situace lepší než při katastrofálních povodních v roce 2002. Tehdy Prahou protékalo až 5000 metrů krychlových za vteřinu.

 
13:34

V záplavami postižených oblastech mají problémy i řidiči, podle informací Ředitelství silnic a dálnic bylo kolem poledne kvůli záplavám 65 neprůjezdných úseků a za dalších 30 minut se jejich počet zvýšil na 85. Na některých místech je vozovka zcela zaplavená vodou, jinde provoz znemožňuje bahno. Na 12 tratích kvůli velké vodě a popadaným stromům navíc nejezdí vlaky.

 
13:25

Stav ohrožení byl kolem 13:00 na téměř padesátce míst řek v Čechách, nejvíce jich je na jihu a západě území. Meteorologové dnes dopoledne navíc rozšířili své předchozí varování před extrémním stupněm povodňového nebezpečí i na Znojemsko. Již dřív ho vyhlásili pro Jihočeský, Středočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký a Liberecký kraj a Prahu. Ve zmíněných krajích, v Praze a v západní části Vysočiny má až do dnešní půlnoci dál vydatně pršet.

 
13:18

Hudební divadlo Karlín kvůli preventivním protipovodňovým opatřením zrušilo dnešní vyprodané představení muzikálu Aida, které mělo začít v 15:00. Pracovníci divadla vyklízejí sklady v suterénu a přízemí. Karlínské divadlo silně poškodila povodeň v roce 2002.

 
12:37

V Praze byl dnes kvůli stoupající hladině Vltavy vyhlášen stav nebezpečí. S největší pravděpodobností nejpozději v pondělí bude omezena automobilová i veřejná hromadná doprava, informoval Tomáš Hudeček (TOP 09), který je pověřen výkonem funkce primátora. Hudeček vyzval lidi, aby do Prahy nejezdili. Vltava se v hlavním městě držela kolem 12:30 těsně pod třetím povodňovým stupněm.

 
12:18

Kvůli současné povodňové situaci v Čechách se dnes večer sejde k jednání vláda. Kabinet se mimořádně sejde v 18:00, řekl České televizi premiér Petr Nečas (ODS). Očekává, že projedná například pomoc armády. Dosavadní práci Integrovaného záchranného systému v postižených oblastech premiér hodnotí dobře.

 
12:00

V Třebenicích u Prahy dnes zemřela žena, nejspíš v podmáčené chatě, která spadla. Druhého člověka nyní záchranné složky vyprošťují z trosek chaty.

 
11:48

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS) zřídil kvůli dramatické situaci na českých tocích stálou povodňovou službu, která bude občanům poskytovat aktuální údaje o stavu řek. Služba na telefonní lince 267 122 998 je zajištěna od dnešních 11:00 až do odvolání. S žádostí o informace o povodňovém vývoji se mohou lidé obrátit i na standardní linky Českého hydrometeorologického ústavu.

 
11:30

V pražské Hostivaři se vylil potok Botič a zatopil několik domů. Hasiči provádějí evakuaci. Potok ohrožuje i domov důchodců v Sámově ulici. 

VIDEO
Video se připravuje ...
IMAGE
 
11:27

Kvůli stoupajícím hladinám toků je v Jihočeském kraji dnes omezený nebo uzavřený provoz na silnicích zhruba na 30 místech. Jde většinou o komunikace nižších tříd, ale voda z rozlitých řek se dostala například i na silnice první třídy, na Českokrumlovsku jde o silnici I/39 a na Táborsku o I/3. ČTK to sdělila jihočeská policie. 

 
11:19

V Jihočeském kraji dosáhl 3. stupeň povodňové aktivity už na 21 místech. Nádrž v Husinci na Prachaticku nestačí zadržovat vodu z řeky Blanice a ta přetéká přes hráz. Kvůli tomu muselo být evakuováno zhruba 70 lidí, řekl  starosta města Ludvík Friedberger. Rychle stoupá voda v povodí dolní Lužnice u Bechyně na Táborsku. Podle Tomáše Vlasáka z českobudějovického hydrometeorologického ústavu může jít o dvacetiletou a v některých místech i padesátiletou vodu.

 
10:48

Hasiči od noci staví protipovodňové bariéry v Praze - Radotíně, Libni, na Kampě, Zbraslavi a v Modřanech. Zátarasy se staví i v podchodech ve Stromovce.  Výstavba protipovodňových zábran v Praze bude podle hasičů trvat 50 hodin. Do metropole kvůli tomu míří asi 80 hasičů z Moravy, zapojí se i 200 lidí z armády.

 
10:44

Přes provizorní hráz přepaženého táborského rybníku Jordán teče voda, která v posledních hodinách vystoupala nad její úroveň. Kvůli neustálému dešti a přítoku vody z okolních rybníků hrozí, že se hráz protrhne. Jordán je rozdělený na dvě poloviny kvůli projektu odbahnění. Pracovníci nyní prokopávají hráz, aby případně předešli jejímu protržení.

 
10:23

Tři vodáky pohřešují záchranáři v Plzeňském a Středočeském kraji. Jeden z nich se v pátek ztratil u rozvodněné Ústavy a další dva v sobotu vypadli z raftu na Berounce v Hlásné Třebani. V raftu byli tři lidé, jednomu se ale podařilo z vody dostat. Pátrání policisté po několika hodinách kvůli nepříznivému počasí přerušili, chtějí se k němu ale vrátit.

 
10:17

Vydatný déšť zvedl hladiny většiny toků v Čechách a třetí, nejvyšší povodňový stav před 10:00 platil podle vodohospodářského webu na 45 místech. Kvůli vodě nebo popadaným stromů je zcela nebo částečně uzavřeno 11 železničních úseků a desítka silnic.

 
10:15

Problémy s velkou vodou mají i naši sousedé! V Rakousku, sužovaném přívalovými dešti a stoupajícími hladinami vod, musela být z obce Ettenau evakuována zhruba stovka lidí. Další dva, muž a žena, se podle pohřešují v okolí Salcburku.

 
09:14

Vodní toky, které se vylily z břehů po vydatných deštích v Královéhradeckém kraji, zatopily na několika místech zahrady, sklepy a rodinné domy. V okolí Hostinného a Rudníku - Arnultovicích na Trutnovsku musel se záchranou vodou odříznutých lidí pomáhat vrtulník.

 
08:35

Stavy řeky v Plzeňském kraji se oproti sobotě nezhoršily, hladiny by dnes měly spíše klesat. Na šesti místech je ale stále hlášený třetí stupeň povodňové aktivity. Déšť by měl být dnes lokální a má ustávat. Hasiči v regionu zasahují zejména u popadaných stromů a vytopených sklepů.

 
08:01

Extrémní stupeň povodňového nebezpečí byl dnes nad ránem rozšířen na Středočeský kraj. Třetí povodňový stupeň platí podle Českého hydrometeorologického ústavu na Skalici v Zadním Poříčí, na Berounce ve Zbečně na Rakovnicku a na Berounce a Litavce v Berouně. Třetí stupeň platí také v Černošicích na Berounce.

 
07:47

Na třetím povodňovém stupni je dnes v Ústeckém kraji Flájský potok v Krušných horách. Druhý stupeň hlásí Labe v Děčíně, Bílina v Trmicích a Chomutovka. Na prvním stupni je Ohře, Ploučnice i Kamenice.

 
07:21

V Královéhradeckém kraji v noci na dnešek zvýšil hladiny několika řek. Třetí, tedy nejvyšší stupně povodňové aktivity, platí na dvou místech na Labi, na Bystřici v Rohoznici a na Úpě ve Zlíči. Voda z horských potoků a strání například zaplavila několik domů ve Svobodě nad Úpou, kvůli vodě na silnici je v kraji neprůjezdných několik silnic.

 
06:38

Vltava v Praze dnes v časných ranních hodinách dosáhla druhého povodňového stupně. Na třetí, tedy nejvyšší, vystoupá odhadem kolem poledne. Staví se protipovodňové bariéry.

 
04:05

Extrémní stupeň povodňového nebezpečí byl dnes nad ránem rozšířen na Středočeský a Jihočeský kraj. Už v sobotu byl nejvyšší stupeň nebezpečí povodní vyhlášen v krajích Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém a Libereckém.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zasejedna ( 3. června 2013 10:29 )

asi budu za mrchu,ale co ti obyčejní lidé, kteří nemají miliony a budou muset začínat znova, nebo jsou už prostě staří?

cinderella1 ( 3. června 2013 06:29 )

vidim, ze tebe uz "cosi" postihlo, ze?

jerry ( 3. června 2013 06:09 )

Nerouhej se bezbožnice a modli se za spásu svojí duše, nebo postihne i tebe!

cinderella1 ( 3. června 2013 06:05 )

Jaky Bozi hnev prosim te?

cinderella1 ( 3. června 2013 06:04 )

To je hrozne! Uz by to mohlo stacit.

Zobrazit celou diskusi