Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zvěrstvo jménem Amstetten: Co dělají oběti Fritzla dnes?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: psch - 
30. dubna 2013
05:00

Josef Fritzl, rakouské zvíře. Věznil ve smradlavém sklepě svoji dceru a děti, které s ní zplodil. Jenom velkou náhodou vše prasklo, Fritzla zavřeli a jeho oběti mají nový život.

Uteklo pět let od doby, kdy byl doktor v rakouském Amstettenu požádán, aby vyšetřil mladou dívku, kterou do nemocnice přivezli v bezvědomí. Na první pohled vypadala devatenáctiletá Kerstin Fritzl jako stará babička. Bílá kůže, vypadané zuby, krvácející dásně.

Kerstin byla první ze sedmi dětí, které zvíře Josef Fritzl, nechvalně známý po celém světě, zplodil se svoji dcerou Elisabeth. Byla to právě ona, kterou s jejich matkou a sourozenci věznil Fritzl ve smradlavém a špinavém sklepě.

Týden na to celá kauza bouchla a Fritzla zatkla policie. Od šíleného odhalení uteklo pět let. Jak žije Elisabeth (Fritzlova dcera, se kterou měl sedm dětí), Rosemarie (jeho manželka) a dalších šest dětí?

Začali znovu

V roce 2009 se Elisabeth se svými šesti dětmi nastěhovali do státem přiděleného domu v nejmenované vesnici v Rakousku. „Tohle je teď náš nový domov. Musíme si na sebe navzájem začít zvykat, ale jsme rodina a už nás nic nerozdělí,“ řekla tehdy 42letá Elisabeth.

Aby mohli všichni znovu začít, všichni dostali novou identitu. První měsíce na svobodě byly pro všechny zúčastněné ohromující. Užívali si každého okamžiku.

Konečně se poznali

Zážitkem pro ně byly třeba mraky na obloze, které neviděli celá léta, po která byli zavřeni v kopce. Kerstin (24), Stefana (23) a Felix (10) poprvé spatřili svět venku. A také své sourozence Moniku (19), Lisu (20) a Alexandra (16), kteří s manžely Fritzlovými žili normálně v domě.

Oni teď

Kerstin teď tráví nejvíce času se svým přítelem a soukromým učitelem, který vyučuje ji a jejího bratra Stefana. Miluje muziku a módu.

Stefan si ze svého dětství pamatuje pouze zapáchající místnost. O to víc by chtěl poznat celý svět. Sní o tom stát se kapitánem lodi a obeplout celou zeměkouli.

Desetiletý Felix má možná štěstí, že strávil v kopce na rozdíl od svých sourozenců pouze několik málo let, ze kterých si skoro nic nepamatuje. Chodí na místní základku a pohybuje se mezi dětmi, kteří ani zdaleka netuší, jakou hrůzu si prožil.

Monika, která měla to štěstí a žila v domě s manžely Fritzlovými, se připravuje na univerzitu, kam půjde příští rok. Lisa právě dodělává maturitu na střední škole a Alexandr se chce stát strojírenským inženýrem.

Celá rodina si za prožité peklo rozhodně zaslouží konečně dobrý život. Elisabeth dostala dům v hodnotě 20 milionů korun a měsíčně dostává od státu příspěvky a důchod ve výši 100 tisíc.

Za horrorem chce Elisabeth udělat jednu velkou tečku. Vydavatelství jí nabídlo za knihu, která by popisovala zvěrstva miliony. Ona ale odmítla s tím, že chce jenom svoji rodinu a nic jiného.

dochtorchocholousek ( 30. dubna 2013 12:25 )

Autor - negramot "psch" by se možná měl jednou dozvědět, že mezi kobkou a kopkou je rozdíl.

sores ( 30. dubna 2013 10:53 )

Takto by se Česká vláda rozhodně nepostarala o fyzicky i psychicky postižené lidi, prožili si peklo. Snad tu zrůdu v člověčí podobě v base oddělají, moc mu to přeji.

boball ( 30. dubna 2013 10:38 )

Změnili jim identitu,takže by jste poznali akorát prd,když by to neřekli oni sami.

ctenar ( 30. dubna 2013 10:26 )

též mě zajímá Šmuci+Hašek. a blesk nás krmí ornellou

ctenar ( 30. dubna 2013 10:24 )

Taky si myslím, že chlapci budou špatně hledat nevěsty. Kdo by chtěl mít děti s DNA starýho ouchyla Totéž platí pro dívky.

Zobrazit celou diskusi