Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hrůzný nález na Havlíčkobrodsku: Mrtvolka novorozence v igelitce od hraček!

Na procházce u tohoto rybníka našel muž igelitku s tělíčkem nemluvněte!
Na procházce u tohoto rybníka našel muž igelitku s tělíčkem nemluvněte!  (Autor: Foto Blesk - Jiří Čada)
Autor: simao, ČTK, cad - 
15. dubna 2013
13:36

Na hrázi u rybníka Drátovec na Havlíčkobrodsku venčil svého čtyřnohého mazlíčka. Při tom však "pejskař" učinil hrůzný objev - narazil zde totiž na tašku s tělíčkem teprve nedávno narozené holčičky! Policie prošetřuje, kde se zde miminko vzalo, zda se stalo obětí trestného činu, a pátrá po matce novorozence.

Mrtvou holčičku, zabalenou v igelitových nákupních taškách, jedné od hraček, druhé s logem obchodního řetězce Penny Market, našel muž při procházce se psem v pátek v podvečer v Perknově u Havlíčkova Brodu na hrázi rybníka.

Na děsivý obsah igelitky zareagoval prý pes, chodec proto hned na místo zavolal policii. Ta nyní případ vyšetřuje kvůli podezření na spáchání trestného činu a žádá veřejnost o pomoc při pátrání po matce holčičky, jak Blesku potvrdila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Zda se dítě narodilo živé, či mrtvé, by měla odhalit nařízená soudní pitva. "Žádáme občany, kteří by ve svém okolí nebo rodině věděli o dívce nebo ženě, která byla těhotná a porodila, ale o žádné narozené dítě nepečuje, aby kontaktovali se svědectvím linku 158," dodala mluvčí. K dispozici jsou i linky pro anonymní tipy 974 261 320 a 974 261 325.

Kriminalisté také hledají svědky, kteří si v minulém týdnu všimli podezřelých osob nebo vozidla u rybníka, případně někoho, kdo se v jeho okolí pohyboval s taškou s uvedeným logem.

jutta7 ( 15. dubna 2013 21:03 )

Na základě čeho se to domníváte? Že bych byla novorozeně si nemyslim.

nyxx ( 15. dubna 2013 18:34 )

No to snad ne!Tohle už je hotový narozený člověk, takže je velký rozdíl mezi potratem a vraždou. Tohle může napsat jedině dost divná osoba.

freedom ( 15. dubna 2013 17:27 )

To snad ani nemuzete myslet vazne?!

nellie ( 15. dubna 2013 17:24 )

Stejně tak bezcenná Jste podle vlastních slov i Vy j....7.?

jutta7 ( 15. dubna 2013 16:24 )

To já bych to zase vůbec netrestala, nejvýš tak nějakou podmínkou. Takový sotva vyprdnutý lidský mládě je prakticky bezcenný. Sotva o sobě ví, vnímá uplně stejně jako plody od tak 6. měsíce, a jestliže jsem přívržencem potratů v jakýmkoli stádiu těhotenství, bylo by pokrytecký se pohoršovat nad takovýmhle "opožděným potratem".

Zobrazit celou diskusi