Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šofér ladil v autě rádio, zbořil chatku a zranil manžele

Autor: jp, shp - 
31. srpna 2012
21:23

Zřejmě nepozornost za volantem zavinila nehodu u Chvaletic na Pardubicku. Řidič (40) fordu podle svého tvrzení v autě ladil rádio. Přitom sjel ze silnice do zahrádkářské kolonie, v níž zbořil chatku a srazil manžele.

Šofér se s autem dostal do protisměru, sjel do zahrádek, porazil strom a nakonec se naboural do chatky. Před ní v tu dobu byl údajně manželský pár středního věku. Autu nestačili uhnout. „Jedna osoba byla zraněna těžce, tu z místa do nemocnice transportoval vrtulník. Druhá osoba utrpěla lehké zranění a do nemocnice byla převezena sanitním vozem,“ uvedla Vendula Horáková, mluvčí hasičů Pardubického kraje.

Uteklého psa srazilo auto

Šofér vyvázl s lehkou újmou na zdraví. Je podezřelý ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví, za který mu hrozí až čtyřletý trest. Po nehodě navíc ze zahrady utekl pes, který běhal po vozovce, a srazilo jej projíždějící auto. Zraněný pes byl poté agresivní, a proto musela přijet odchytová služba, která ho převezla k veterináři.

hrouzek ( 1. září 2012 01:21 )

Situaci s laděním rádia v autě znám moc dobře.Kdysi jsem se také vyboural při ladění pitomého rádia.Auto na střeše,ale chvalabohu,všichni bez většího úrazu.Ale to jen proto,že jsem jel z prudkého kopce a byl zrovna v ostré zatáčce.Jel asi tak 40 km,ale urvala se krajnice a byl hluboký příkop.Dodnes na to nemůžu zapomenout.Lituji tedy toho co se mu to stalo.Určitě už se mu to nesmí stát ani jednou.Dá si pozor.Také telefonování za jízdy je velmi nebezpečné.Stačí zlomek vteříny a může být v krematórium na to tata.

Zobrazit celou diskusi