Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kmotr Janoušek odjel k moři: Teď je králem chorvatských silnic!

Autor: Eva Pospíšilová - 
18. června 2012
05:00

Chystáte se v těchto dnech na dovolenou do Chorvatska? Pak byste se měli mít na pozoru. Po tamních silnicích se totiž prohání jeden z největší českých pirátů – kmotr Roman Janoušek (43)!

Řídí navzdory tomu, že letos v březnu v opilosti srazil a vážně zranil jedenapadesátiletou Vietnamku. A navíc je přitom dost vysmátý. Blesk se o tom přesvědčil přímo v chorvatském Zadaru, když pátral po tom, jak muž přezdívaný kmotr zpytuje po hrůzném činu svědomí.

Jak si tedy Janoušek v Chorvatsku léčí pocuchané nervy?

Páteční večer. Nad chorvatským Zadarem pomalu zapadá slunce. Lidé se rozjíždějí z pláží ke svým domovům v centru města. V protisměru přitom míjí luxusní naleštěnou černou limuzínu. A za volantem není nikdo jiný než český kmotr. Společně s manželkou Simonou (38) se vracejí do své zadarské vily, vzdálené jen několik metrů od moře.

Řidičské umění a nervy ze železa pak Janoušek místním a turistům mimo jiné také z Čech předvedl i v sobotu, kdy napřed v červené přilbě vyrazil na své červené motorce do kavárny v přístavu, aby se tam v podvečer vrátil se svou výstavní bílou bugatkou. A to bez jakýchkoli obav z další možné nehody či snad střetu s policií.

Té se ostatně nemá Janoušek co bát. Poté, co po nehodě českým strážcům zákona jen stroze oznámil, že nemá papíry u sebe, jej nyní o řidičák může podle všeho připravit až soud.

Nervy ze železa

Pražský kmotr se podle lidí z jeho okolí do Chorvatska rozjel, aby si zde vyléčil nervy z nehody. Plnými doušky si tak zde užívá anonymity, slunce i moře, zatímco v Čechách dál jeho advokát řeší sumu, za jakou by lobbistu z celé záležitosti vykoupil. Hovoří se o dvaceti milionech, ale to nemusí být ani zdaleka konečná částka. Už s ohledem na hodnotu jeho vozového parku.

Za to, že srazil ženu, způsobil jí těžké zranění, z místa nehody ujel a posléze nadýchal 2,2 promile alkoholu, Janouškovi hrozí až deset let vězení.

To se ale nakonec může změnit. Zraněná Vietnamka už totiž svou výpovědí lobbistovi dost pomohla. A to zejména když řekla, že ji nesrazil čelně úmyslně, ale bokem… Z úmyslného ublížení na zdraví by se tak nakonec mohlo stát neúmyslné se zásadně mírnějším trestem. A Janoušek by dál mohl být vysmátý. Třeba jako je teď na chorvatských silnicích…

ixtlil ( 22. června 2012 20:29 )

Dobrý den , teoreticky se mlže stát, že se z Dalmatie nevrátí , ne ovšem proto , že by se chtěl skrývat před již ovlvněnou a podplacenou justicí a fízly , ale proto ,že může i tam někoho porazit ,ale tam jej rovnou zašijí do lochu a žádná kauce mu nepomůže , bude v lochu až do soudu a pak i kdyby zaplatil sebevíc, z lochu nevyleze a nepomůže mu ani gay ministr justice . Navíc se o jeho pražské činnosti a působení na justici dozví přes bulvární media místní lidi a posedí si opravdu v chládku ,tedy ne u moře .

frantaklika ( 18. června 2012 23:21 )

Janoušek je pouze ukázka morálního úpadku celé společnosti. Takových kryplů běhá po republice mraky. Kde se vzala krize? Díky mraky Janouškům po celém světě..lidé bděte ono to přijde a nebude to už dlouho trvat, pak si majetkem můžete zatopit židáci by mohli vyprávět

mutaky ( 18. června 2012 12:56 )

On se vyhejbá soudu?

atakdale ( 18. června 2012 11:51 )

asi vyrazím o víkendu do zadaru a budu doufat, že si nedopatřením stoupnu před auto zrovna janouškovi a že mě on velkým nedopatřením srazí...

hejhej ( 18. června 2012 11:15 )

 Janoušek a pocuchané nervy- z čeho ? Neměl se nechoval jako prase za volantem ,myslet mozkem.Každý slušný člověk ví,že opilý nemá za volantem co dělat.Jenže ten ožrala spoléhá na své kamarádičky od policie a politiky.Janoušek je už od pohledu odporný a svým chováním hnusný.

Zobrazit celou diskusi