Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Kmotr Janoušek: Za svobodu nabízí 20 milionů!

Autor: Jindra Pelikánová, lmk - 
15. června 2012
06:02

Pražský kmotr Roman Janoušek a jeho oběť: Opil se a zranil ji svým Porsche. Potom zbaběle ujel, aniž by jí pomohl. Teď si chce koupit odpuštění její i spravedlnosti! Cena? 20 milionů korun!

Právě dvacet milionů má podle informací Blesku dostat Vietnamka (51), které Janoušek způsobil otřes mozku a zlomeniny kotníku a žeber.

„Ve středu večer mě navštívil Janouškův advokát a předal mi návrh, který zašlu mé klientce. Příští týden se dohodneme, zda nabídku přijme,“ uvedl Josef Lžičař. Výši odškodnění odmítl Blesku komentovat, později však dvacetimilionovou částku zpochybnil.

Pohádková částka, kterou Blesku potvrdil zdroj, se netýká jen bodového ohodnocení zranění, ale jsou v něm zahrnuty také náklady na návštěvy v nemocnici včetně náhrady za službu v restauraci, kde zraněná žena pracuje, oprava auta a bolestné. „U něj budeme žádat násobek tak, jak o něm hovořila protistrana,“ dodal Lžičař.

Přijme řidička vysoké odškodné?

Podle informací Blesku žena vysoké odškodnění přijme. „Pokud by totiž chtěla v soudním sporu pokračovat, měla by problémy i ve své vlastní komunitě, kde je její rodina vysoce postavená. Cílem je dohoda právníků,“ uvedl náš zdroj.

Za to, že ženu srazil, způsobil jí těžké zranění, z místa nehody ale ujel a posléze nadýchal 2,2 promile alkoholu, hrozí Janouškovi tři až deset let vězení. Jenže právě zraněná Vietnamka už výpovědí vlivnému lobbistovi pomohla. Vypověděla, že ji nesrazil čelně úmyslně, ale bokem. Z úmyslného ublížení na zdraví by se mohlo stát neúmyslné se zásadně mírnější sazbou. Soud by také přihlédl právě k přijatému finančnímu odškodnění.

pgga ( 17. června 2012 02:20 )

Ludra dela pouze to co je ji v CR dovoleno...nejvic penez pochopitelne vydelaji pravnici..atd..atd...ludre zbyde "malo"

pgga ( 17. června 2012 02:09 )

Asi tak nejak....proto tady maji hodne nalepky vzadu na aute.."Hit me..I need some cash" (Naraz do me..potrebuji penize)......Pochopitelne otazkou je,,,,je to "spravne"?

pgga ( 17. června 2012 02:06 )

Nepovidej..ty jsi ten prvni ktery vse kritizuje v USA.... ale 20 mil by jsi bral?

gogo ( 16. června 2012 07:12 )

Janoušek z nakradených miliard dá 20 mil. jako odpustek ve středověku ???? Měl by sedět již dávno v base. Ale má štěstí, protože nikdo se ho nesmí ptát jak k těm penězům přišel.... Povinnost prokázání nabytí majetku - to byl jeden z prvních zákonů, který byl po roce 1989 až horečnatě rychle zrušen ! Dnes není nikdo povinen vysvětlovat jak k majetku přišel ! To byla ta základní legislativní změna po sametové revoluci, která vypustila šelmy z klece ! A výsledek ? Zpustošená zem. Ekonomicky i morálně...

lunatic ( 16. června 2012 05:58 )

Jestli dovolíte = TOHLE,CO napíšu se netýká Janouška,ale samozřejmě ze zaměstnání to ušetřit NEJDE - bylo by to jaksi i "nelogické",protože navzdory mnohdy DOBRÝM výkonům zaměstnanců je k získání "větších" peněz i zapotřebí riskovat - míním rizika spojená s podnikáním. Pokud záměry vyjdou - lze vydělat MNOHO miliónů;investor Warren Bufett má jmění 800 miliard KČ = začal,jako chudý hoch,který prodával "colu" spolužákům;samozřejmě - je mu již přes 80,avšak = VŠE si vydělal vlastní pílí a schopnostmi - příklady "od nás" uvádět NECHCI,ale - znám takové jedince ... Chtěl jsem jen oponovat,že ne každý bohatý člověk musí být i lump - to se zde jen tak traduje ... Jeden italský bankéř mi řekl,/ nesouhlasím s tím/, :"Peníze byly vynalezeny proto,aby lépe vynikla neschopnost některých lidí Děkuji - chtěl jsem se "jen" zastat workoholiků ...

Zobrazit celou diskusi