Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejznámější česká uživatelka marihuany se oběsila

Mária Brodská se rozhodla skoncovat se životem
Mária Brodská se rozhodla skoncovat se životem  (Autor: Nymburský deník/ Miroslav Jilemnický)
Autor: Josef Šťastna - 
4. května 2012
14:37

Třiašedesátiletá Mária Brodská z Rožďalovic na Nymbursku spáchala sebevraždu, oběsila se. Celý život zasvětila propagaci léčebných účinků marihuany. Kvůli konopným mastičkám několikrát stanula před soudem.

O tom, že se Brodská oběsila, informoval Nymburský deník. Brodská si doma vyráběla z konopí masti, které používala na bolestivé rány na svých nohách. Tvrdila, že jí mast pomáhá tak, jako žádný jiný lék.

Marihuanu nikdy nekouřila, ani ji nedistribuovala dál, přesto měla nekonečné oplétačky se soudy.

Brodská si na své zahradě pěstovala několik rostlin konopí, kvůli čemuž byla několikrát obviněna z držení a užívání omamných látek. Soudci předložila i potvrzení od ošetřujícího lékaře, který doložil, že se po užití konopné masti cítí lépe.

Z kolotoče soudního stíhání ji vysvobodila až smrt. Paní Brodskou našel oběšenou její syn. Podle Nymburského deníku se našel i dopis na rozloučenou, v něm prý Brodská soudy ze své smrti neobvinila.

dobrotka ( 6. května 2012 08:11 )

Kdyz uz jses linej si precist clanek, tak nekecej hloupe. Delas tak ze sebe jeste vetsiho blbce, nez ses. - Marihuanu nikdy nekouřila, ani ji nedistribuovala dál - na své zahradě pěstovala několik rostlin konopí To jenom pro tvoji informaci

dobrotka ( 6. května 2012 08:05 )

dobrotka ( 6. května 2012 08:04 )

Nic nepestovala ve velkem!

Lucio1 ( 5. května 2012 17:25 )

To je fakt., jeden se pokusí někoho zabít autem a nic se neděje, ani řidičák mu neseberou, no darmo mluvit..Však říkal Karel Kryl že je to tady stále stejný., kdyby nezemřel, možná by dodal, ještě horší..

ixtlil ( 5. května 2012 13:16 )

Dobrý den , jsem názoru ,že státu nic do toho není , jak se konkrétní člověk léčí . Klasická léčba v pojetí vzp jí nepomohla , takže užila takovouto . Nic ji to nestálo ani stát , možná v tom je tak trochu i placebo efekt a něco také účinek látek . Jinak imbecilní justice má máslo na hlavě , morálně zdegeneravaní fízli přemýší, jak neublížit Janouškovi a spol. Čím dál více je vidět , že stát v tomto provedení nemá budoucnost .

Zobrazit celou diskusi