Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vyšetřování letecké katastrofy ve Smolensku: Prokurátor se střelil do hlavy. Přímo na tiskovce

Video se připravuje ...
Autor: oj, INT - 
9. ledna 2012
15:01

VIDEO: Polský vojenský prokurátor Mikołaj Przybył, který prověřoval únik informací z vyšetřování katastrofy u Smolensku, se pokusil o sebevraždu. Během tiskové konference požádal přítomné novináře o krátkou přestávku, během které se střelil do hlavy.

Prokurátor vyrovnaným hlasem a s úsměvem na tváři požádal novináře o krátkou přestávku, aby vyvětral kancelář. „Dejte mi chvilku, musím dýchat,“ řekl. Když poslední novinář opustil místnost, sedl si za svůj pracovní stůl, odjistil služební zbraň a střelil se do hlavy. V kanceláři ale zůstaly běžet kamery, které incident zaznamenaly.

Po výstřelu se novináři seběhli zpět do místnosti a našli prokurátora ležet na podlaze v kaluži krve. Poté byl převezen do nemocnice. „Postřelený mužbyl stabilizovaný a jeho život není v ohrožení,“ řekl ředitel nemocnice Leslaw Lenartowicz.

Při havárii polského speciálu, na jehož palubě byl i prezident Kaczyński a řada dalších čelných představitelů Polska, zahynulo předloni v západoruském Smolensku celkem 96 lidí.

aluman ( 10. ledna 2012 01:45 )

Že by vojenskej prokurátor nevěděl jak si vystřelit mozek z hlavy? To spíš vypadá, že to s tou sebevraždou nemyslel zas až tak vážně

gevi ( 9. ledna 2012 20:06 )

Ani mu ji neošteřili,nýbrž ošetřili. Sakra klávesnice nebo spíš prsty.

gevi ( 9. ledna 2012 20:05 )

Mně tvář ošetřovat nemuseli, jemu ano, takže patřilo "ošteřili mu tvář".

gevi ( 9. ledna 2012 20:03 )

No sice se střelil do hlavy, ale nějak nevydařeně. Ošetřili mi tvář a on komunikuje. Takže mozek si asi nevystřelil, jak se píše v amerických thrilerech.

dfghjk ( 9. ledna 2012 18:14 )

Určitě si umí stát za svým, je to, jak říkáme, tvrdá palice. Má mé sympatie.

Zobrazit celou diskusi