Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Patnáct tisíc lidí odpočítalo rozsvícení stromu

Autor: Jitka Stefanidesová, zunk - 
27. listopadu 2011
11:38

Patnáct tisíc lidí na Staroměstském náměstí včera hromadně odpočítalo slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Pražskou vánoční chloubu ozdobilo na 50 tisíc světýlek, obří dukáty s královskou korunou a trumpetami s červenými vlaječkami.

Slavnostní akci na pražském Staroměstském náměstí doprovázely světelné efekty, které si vysloužily mohutný aplaus většiny diváků.

Letos dvacetimetrový smrk ztepilý z Malých Kyšic na Kladensku ozdobili světýlky, obřími dukáty s královskou korunou a trumpetkami. Na špici vánoční chlouby Prahy trůní královské jablko. Organizátoři letos posílili bezpečnostní opatření, aby se neopakoval loňský scénář, kdy náměstí bylo tak přelidněné, že v tlačenicích docházelo k úrazům a záchranka musela ošetřit několik lidí. Rodičům například doporučili, aby na náměstí nebralimalé děti. Ti ale na rady příliš nedali a děti brali s sebou.

dobrotka ( 29. listopadu 2011 13:04 )

Lide zatim neprisli na to, ze se muzou branit i jinak, nez pouhym remcanim. Remcalo se VZDY. Za komousu tajne a v dnesni "demokracii" se muze remcat verejne. To je asi jedine, co si lide vzali z te zmeny. Bohuzel

jakub-moravec ( 28. listopadu 2011 09:00 )

rovale,chápu že lidi se bojí přijít,aby je nezavřeli,za totality to dělali,a nejen zavírali,ale i věšeli a to může přijít znovu. Ale jsme v NATO,možná by stačilo udělat petici,já to přeložím do angličtiny a pošlu do Bílého domu.NATO musí pomoci jiné zemi,která je v ohrožení,ale musíme o to POŽÁDAT.

jakub-moravec ( 28. listopadu 2011 08:53 )

jo pane gevi,to máte těžký, je nás asi tady jen pár,co chceme změnu,ostatní mají strach něco psát,aby ho nezavřeli a zbytek ani změnu si nepřeje,vždyť chtějí zpátky dřívější komunistický režim,ale přitom nevědí,že ten dřívější režim je tady už od 90 roku,včetně Klause,coby převlečeného STBáka.Jeho jsem hlasoval na gaunera č.1, ale i třetí místo je dobré, k čemu ale? A ta demonstrace? Je to jen pro smích, změna režimu se může uskutečnit jen revoluci,ničím jiným. Byla chyba už od samého začátku v r.89. Vše by se dalo ještě udělat, na revoluci není třeba povolení,ale problém je, NEJSOU LIDI.

kacota ( 28. listopadu 2011 01:05 )

Je to tam krásne

roval ( 27. listopadu 2011 19:42 )

Lidi se tam bojí přijít. Klaus a ODS tady zavádějí novou totalitu a lidi mají strach, že je nafilmujou a zavřou.

Zobrazit celou diskusi