Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Libyi po útoku unesli dva pracovníky ropných vrtů, těžba šla rapidně dolů

Autor: ČTK, ula - 
14. července 2018
15:25

Při útoku zatím neznámé skupiny na zařízení největšího ropného naleziště v Libyi, ropného pole Sharara, byli v sobotu uneseni dva zaměstnanci. Jedním z unesených je cizinec, oznámila agentura Reuters s odvoláním na informaci nejmenovaných inženýrů z místa. Národní ropná korporace (NOC) únos dvou svých pracovníků potvrdila a po útoku očekává snížení své denní produkce na daném ropném poli o 160 tisíc barelů denně.

„Nejprve byli uneseni čtyři naši zaměstnanci, dva už ale byli propuštěni na svobodu,“ citovala agentura Reuters z prohlášení NOC, která má hlavní sídlo v Tripolisu.

„Ropné vrty v okolní oblasti byly z preventivních důvodů uzavřeny a všichni ostatní pracovníci evakuováni,“ uvedla NOC.

Útok se podle informace nejmenovaného inženýra, na kterého se odvolává Reuters, odehrál na kontrolní stanici na okraji Sharary, asi 40 kilometrů od hlavní části ropného pole ležícího na odlehlém jihozápadě Libye.

NOC po dnešním útoku oznámila, že očekává snížení produkce na ropném poli Sharara o 160 tisíc barelů denně. Tamní denní produkce činila dosud 200 až 300 tisíc barelů.

Video  Chlapce unesl ISIS kvůli jménu po slavném fotbalistovi. Teď si hraje jen se samopalem  - Blesk TV
Video se připravuje ...

maruch ( 14. července 2018 15:36 )

Proboha , to jste sem neměli psát, Naši "PUMPAŘI" se toho hned chytnou a od zítřka zdraží benzín o dvě koruny !!!!! ( Unesených pracovníků je mně líto a držím palec za jejich záchranu)

Zobrazit celou diskusi