Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podvodníci s bankomaty mají nový trik: Poznáte z fotky, kam ukryli kameru?

Autor: aba - 
16. března 2017
06:00

Vynalézavost podvodníků nezná mezí a jde ruku v ruce s technickým pokrokem. Na mnoha bankomatech v Anglii objevili policisté oku téměř neviditelnou kameru, která při zadávání nahraje váš pin. Všimli byste si tohohle vy?

Novinka mezi podvodníky, kteří se soustřeďují na bankomaty. Na vyměněných kusech plastu, které na bankomat nainstalují, jsou miniaturní díry. Ty nejsou o nic větší než špendlíková hlavička a dají se snadno zaměnit za provozní otvory z výroby nebo si jich člověk vůbec nevšimne.

To je ale chyba. Za těmito malými a důmyslně umístěnými dírkami se skrývají pečlivě schované kamery, které nahrají váš pin, který při výběru hotovosti zadáváte. Podle policie, která případ teď řeší, je pro většinu lidí, kteří z bankomatů vybírají, tento trik neviditelný a mini kamery, umístěné přímo nad klávesnicí, si nevšimnou.

Úřady tak vyzývají ke zvýšené obezřetnosti při vybírání z bankomatů. Zákazník by měl věnovat čas k prohlédnutí stroje, ze kterého hodlá peníze vybrat. Cokoli podezřelého, co vypadá, že na originální přístroj nepatří, nebo se nechová tak, jako obvykle, by měli lidé okamžitě hlásit policii. 

Ve videu se podívejte na reportáž o cizincích, kteří instalovali čtecí zařízení na bankomaty v Praze.

Video  Podvodníci mají nový trik: Neviditelně napíchli bankomat a četli PIN kódy.  - Tomáš Polák, Jan Brunclík
Video se připravuje ...

kuniksicht ( 17. března 2017 00:38 )

pomineme li techniku ziskani PIN kodu, pominu li, ze se dva mladici musi zdrzet u bankomatu a pajkou nahrat cin a pripojit sve skenovaci zarizeni....tak me spise zarazi, proc na videu nejsou videt ksichty tech podvodniku......proc se takovi chrani zakonem a maji nejake prava. melo by platit, ze pokud porusujes zakony, jsi automaticky zbaven svych prav.......jinak je to zacarovany kruh.....

calexandra ( 16. března 2017 13:38 )

tak logicky to je je jen soucast skimmu, ATM je samozrejme vybaven jeste i jinou technologii, ktera electroicke udaje karty nacte (zkopiruje) a nebo dokonce kartu zadrzi a nevyda zpet, tu si pak vytahne ten skimmer..

milan59 ( 16. března 2017 09:57 )

Fakt dobrej článek k čemu někomu bude dobrej PIN když nebude mít tu kartu ke který ten PIN patří ? Každá karta má svůj PIN a bez karty je mu to k ničemu.

nezadat1 ( 16. března 2017 09:46 )

Nevybírám peníze z bankomatu,pouze jednou za měsíc a to do hodiny pak změním pin.

ivoadler ( 16. března 2017 09:26 )

Nechápu, v čem spočívá funkčnost takové lišty na bankomatu. Pomalu to vypadá, že ta lišta je tam jenom proto, aby se za ní dala skrýt kamera. Veřejnost není nucena být odborníkem na bankomaty. Za technický stav bankomatu musí odpovídat provozovatel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání