Co rok, to dvacet stránek záznamů podvedených lidí. Jeden z nešťastníků dokonce následně situaci neunesl a spáchal sebevraždu. Soudce krajského soudu v Brně Aleš Novotný četl stostránkový materiál čtyři hodiny. Nakonec vynesl ortel: „Za to se odsuzuje k trestu odnětí svobody na 12,5 roku,“ uvedl soudce.

U čtení a vyhlášení rozsudku nebyl Beneš přítomen. Podle soudce totiž nebyl důvod převážet ho z věznice na Mírově, kde si odpykával 11 let ve vězení za stejný přečin. Ke zrušení a stanovení nového trestu došlo kvůli tomu, že se přihlásila další poškozená. Beneš ji měl připravit o sedm milionů korun. K nové výši trestu se jeho obhájkyně Simona Juliánová nevyjádřila: „Počkám na zdůvodnění verdiktu v písemné formě,“ vysvětlila.

Beneš poškozeným z Břeclavska a Hodonínska tvrdil, že peníze potřebuje pro nemocného syna. Někdy ho dokonce nechal i pohřbít. Jindy podvedl lidi na základě padělaných výpisů z banky či slibu dodání zboží, například obchodníkovi z Brna prodával kontejnery do Uherského Brodu za tři miliony korun.