Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vrah knihovnice z Horní Břízy podle znalců zabíjel v nepříčetnosti

Autor: bop - 
6. prosince 2015
09:45

Vrah (39) 28leté Hanky B. prý nemohl své chování ovládat a vraždil v nepříčetnosti. Muž je podle soudních znalců psychicky nemocný a vyhne se tak pobytu za mřížemi. V pátek ho tedy z rozhodnutí státního zástupce převezli z vazební cely do Psychiatrické nemocnice v Dobřanech.

Nemocný muž připravil o život knihovnici Hanku B. 25. května letošního roku. Zamkl se s mladou ženou uvnitř budovy, donutil ji, aby zavolala do televize Nova, a požadoval, aby na místo přijel televizní štáb. Potom ji bodl kuchyňským nožem do zad, což Hanku stálo život.

Ostatní lidé v budově slyšeli ženský křik a snažili se dveře vyrazit. Nakonec je ale pachatel otevřel sám a podle svědků jen tak odešel. Policie muže dopadla celkem záhy, zhruba po půl hodině v nedaleké ubytovně u nádraží.

Už sám popis hrůzných událostí svědčí o tom, že to útočník zřejmě neměl v hlavě zcela v pořádku. Muž už v minulosti trpěl příznaky psychické poruchy, mimo jiné měl bojovat s bludy. Několikrát už proto na psychiatrii pobýval. Jeho poslední pobyt v léčebně v Dobřanech byl nedobrovolný. Umístili ho sem poté, co vyhrožoval smrtí psychiatričce, u které se léčil.

akko ( 6. prosince 2015 15:37 )

Ja jsem "nepricetny" uz ted a nemam rad souseda...Asi ho zitra "navstivim" a bude klid...

474747 ( 6. prosince 2015 11:44 )

Teda to máme zákony. Byl "nepříčetný", to má být omluva za vraždu? Když si bral nůž a když tu ženskou bodnul, to věděl jak s tím má zacházet? Tomu se říká dnes nepříčetnost? Koukám, že polistopadový zákony vymýšleli zrovna takový jako on. Taky trpěli nepříčetností. Jenže u nich to mělo jiný pozadí. Ti si zajišťovali beztrestnost pro své lumpárny. Škoda se rozčilovat.

gabreta ( 6. prosince 2015 11:17 )

Proč takoví nejsou izolováni od okolního světa, když jsou nebezpeční? A kdo bude zodpovědný za další vraždu, až ho po roce doktoři pustí do ambulantní léčby? Ono je to ostatně fuk, protože je to jedinec, proti tomu množství jemu podobných, co do EU přišlo!!

darina1 ( 6. prosince 2015 10:47 )

Tak proč už to neřešila psycho když jí vyhrožoval. Od tama zdrhne a bude vraždit dál.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání