Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

O Zemana se kvůli rakovině slinivky prý strachoval ministr. Ludvík to popírá

Autor: red - 
15. září 2017
13:30

Že má Miloš Zeman rakovinu slinivky? Prý si to „zase nějaký blázen vymyslel“, řekl prezident v TV Barrandov. A uvedl, že mu kvůli této fámě volal i ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík (ČSSD), ale „vysvětlili mu to“. Ludvík však webu Info.cz sdělil, že žádnou takovou informaci nemá.

Prezident Zeman oslaví 28. září již 73. narozeniny. I přes důchodový věk by však na Hradě rád pokračoval, kandiduje do přímé volby hlavy státu i podruhé. I proto však čelí dotazům na svůj zdravotní stav a na to, zda by po fyzické stránce zvládl i druhý mandát.

Zeman hlásí, že až na potíže s nohama a tzv. polyfunkční neuropatii je zdravý. Jenže objevila se zpráva o údajné rakovině slinivky, kterou má Zeman trpět. Prezident ji však v pořadu TV Barrandov odmítl. A mluví o špinavé kampani.  

Ludvík se prý na rakovinu neptal

Zaujala však i jiná část jeho odpovědi. „Já si vážím starosti ministra zdravotnictví, který se nedávno od těchto zdrojů dozvěděl, že mám údajně rakovinu slinivky, tak hned volal a ptal se, co je na tom pravdy. A tak jsme mu samozřejmě vysvětlili, že si to zase nějaký blázen vymyslel,“ říkal Zeman v rozhovoru s moderátorem a vlastníkem televize v jedné osobě Jaromírem Soukupem. 

Web Info.cz však přinesl reakci ministra zdravotnictví Miloslava Ludvíka, jenž se měl na zprávu ohledně údajné Zemanovy rakoviny slinivky na Hradě dotazovat. „Takovou informaci nemám a nikdy jsem neměl,“ zareagoval Ludvík. „Možná to mohlo vzniknout tak, že se mě někdo ptal na nemoc pana prezidenta a já jsem řekl, že takovou informaci nemám,“ přemítá ministr.

Zeman: Sexuální delikty bohužel nemám

Zeman však jakékoliv zvěsti o možné rakovině dál odmítá. A stejně tak zlehčuje otázku zdraví. „Protože se rozmáhá před volbami taková kampaň části našich médií – nevolte ho, on je to invalida – tak já na to odpovím: Když říkáte, že jsem těžce nemocný, buďte tak hodní a řekněte mi alespoň jednu moji nemoc kromě té neuropatie,“ uvedl Zeman na Barrandově.

„Je to špinavá kampaň, protože, podívejte se... Já jsem nic neukradl, ani sexuální delikty bohužel nemám, takže jediné, z čeho mohu být obviňován, je moje zdraví, no a bohužel to zdraví jsou bolavé nohy, k nim se přiznávám,“ dodal Zeman.

Moderátorovi také potvrdil, že se rozhodl požádat ošetřující lékaře, aby sepsali všechny jeho nemoci na papír a nabídli je k publikaci. „Bude to prázdný papír,“ upozorňoval Zeman, který byl ve středu na preventivní prohlídce a v rámci tomografie měli doktoři zjistit, že je v pořádku.

Tomografie člověku prošetří všechno, uvádí Zeman. „Mozek, srdce, játra, ledviny, no prostě na co si vzpomenete. Nic, nic a zase nic, takže tlak v pořádku, oči v pořádku, jediné – a to bude ta jedna řádka na tom bílém papíru – je polyfunkční neuropatie,“ dodal ke svému zdravotnímu Zeman s tím, že i lékaři-odborníci mu říkají, že mu jinak nic není. „Já se tomu divím, ale vzal jsem to jako fakt,“ podotýká prezident.

V nedávném rozhovoru pro Blesk.cz v rámci pořadu S prezidentem v Lánech se pozastavil Zeman mj. i nad fámou, že mu údajně hrozí amputace nohy. A odmítl také, že by mohl využívat invalidní vozík, prý si občas vystačí s golfovým, který na různých akcích přepravuje i jiné státníky.

Milann ( 16. září 2017 09:59 )

Jediná věc,které by si čtenáři měli všimnout je ta že Blesk je k zblití ale takový Seznam je ještě k tomu k pos-rání. Jsou to zkrátka hnusný sračky a lidé kteří nemají ještě ty jejich sračky v hlavě by se měli nad tím svinstvem zamyslet.

eliska963852 ( 15. září 2017 22:30 )

Zapomněl na dg.F 10.

syrucek ( 15. září 2017 20:39 )

Ludvík právě dokázal, že si zeman ty kachny vymyšlí sám aby je v zápětí popřel a mohl to házet na média. Zeman je stejný jako jeho věrní. Lháři a fanatici

pochcanycarmin ( 15. září 2017 20:15 )

Já takto onanuji rád a často. Jako každý levák.

aIIahakbar ( 15. září 2017 19:26 )

Ale ty se na ni lepíš jak nadrženej úchyl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa