Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Reinkarnované ODA pomáhá odsouzený Balvín i „blondýna“, co najela do policisty

Autor: Václav Lang, vei - 
26. ledna 2017
05:48

Podnikatel Pavel Sehnal ve středu s velkou slávou představil novou stranu s reinkarnovanou značkou ODA. Vyrazí s ní do letošních sněmovních voleb, ale slibuje si hlavně úspěch v komunálních volbách příští rok. Obklopil se nicméně některými lidmi se škraloupem ze soudních síní.

Na tiskovou konferenci do honosného paláce Žofín na Slovanském ostrově dorazil mimo jiné bývalý generální ředitel České televize a exministr kultury Jiří Balvín. V rozhovoru pro Blesk.cz uvedl, že Sehnalovi radí v oblasti kultury.

Předseda Občanské demokratické aliance (ODA) Pavel Sehnal (druhý zleva) a členové předsednictva Petr Kachlík (vlevo), Milan Smutný (druhý zprava) a Jiří Staněk (vpravo) vystoupili 25. ledna v Praze na tiskové konferenci k zahájení činnosti strany. Sehnal se rozhodl ODA obnovit. Předseda Občanské demokratické aliance (ODA) Pavel Sehnal (druhý zleva) a členové předsednictva Petr Kachlík (vlevo), Milan Smutný (druhý zprava) a Jiří Staněk (vpravo) vystoupili 25. ledna v Praze na tiskové konferenci k zahájení činnosti strany. Sehnal se rozhodl ODA obnovit. | ČTK/Vít Šimánek

Pavel Sehnal oslovil spoustu lidí, s nimi konzultuje, nechává si od nich vypracovávat nějaké materiály. Tak jako říkal, že konzultuje s Agrární komorou otázky zemědělství nebo že konzultuje s panem (Vladimírem) Dlouhým, tak oslovil i mě a konzultujeme spolu,“ uvedl.

Nezdráhal by se ani angažmá ve volbách. „To právě uvidíme, jak se to všecko vyvine. Teď je to opravdu hodně rychlé, hodně pracovní, všechno to je o tezích, o námětech. Je to tak i v oblasti kultury,“ řekl.

Balvín byl před dvěma týdny spolu s dalšími dvěma muži nepravomocně odsouzen za korupci související s prodejem zámku Českého rozhlasu v Přerově nad Labem. Spolu s někdejším náměstkem generálního ředitele Českého rozhlasu Michalem Koliandrem a podnikatelem Janem Hnilicou dostali desetiměsíční podmínku a každý také peněžitý trest 240 tisíc korun.

Najela na policistu, ODA prý nevadí

Exministr kultury ale není jediný člověk v okolí nově založené strany, který měl problém se zákonem. Manažerkou strany je Štěpánka Nezmarová, někdejší šéfka protokolu ministerstva obrany. V loňském roce jí Ústavní soud potvrdil trest šestimesíčního vězení s ročním podmíněným odkladem za to, že v roce 2014 najížděla na Pražském hradě na policistu.

Nehoda dnes již bývalé šéfky protokolu ministerstva obrany Štěpánky Nezmarové Nehoda dnes již bývalé šéfky protokolu ministerstva obrany Štěpánky Nezmarové | Foto Blesk - Alexandr Malachovský

Tehdy se na Hradě konal summit východoevropských prezidentů a Nezmarová se snažila dostat do uzavřeného areálu i přes zákaz. Policistu, který se jí snažil zastavit, pak prý tlačila před sebou a zastavila se, až když na ni strážce zákona vytáhl zbraň. Nezmarová tvrdila, že se jednalo o nedorozumění – potřebovala prý jen popojet, aby nepřekážela v provozu.

Mluvčí strany Milan Řepka na dotaz Blesk.cz odmítl, že by tato kauza mohla poškodit tvář ODA. „Soud paní Štěpánce Nezmarové na konci roku 2014 udělil roční podmíněný trest a ten už vypršel. Je však třeba připomenout, že paní Nezmarová dosud zkusila využít všech dostupných právních opravných prostředků, aby dokázala svou nevinu. Není tedy žádný důvod považovat její osobu za jakékoli ohrožení nebo poškození dobrého jména ODA,“ uvedl.

Nutno podotknout, že podmínku udělil Nezmarové Obvodní soud pro Prahu 1, verdikt pak potvrdil Městský soud v Praze a předloni také Nejvyšší soud.

Kromě Balvína nebo Dlouhého radí Sehnalovi a jeho ODA také expremiér za ODS Petr Nečas. Ten zase figuruje v několika kauzách kolem jeho současné manželky a někdejší šéfky kanceláře Jany Nečasové (Nagyové). Jeho angažmá Řepka pro Blesk.cz potvrdil: „ODA spolupracuje s řadou osobností a jednou z nich je i Petr Nečas,“ napsal.

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
hejhej ( 26. ledna 2017 10:35 )

Toto seskupení - ODA je spíš k smíchu, než, aby je někdo volil.

krupan10 ( 26. ledna 2017 09:52 )

no hezkýýýý

zidoniusek ( 26. ledna 2017 09:07 )

nooo,je to síla, tady se spíše jedná o praní špinavých peněz!

salto ( 26. ledna 2017 09:05 )

Má ten chlap kouska zdravého rozumu? To už by mohl "reinkarnovat KSČ, NSDAP nebi KPSS (komunističeskaja partia sovětského sajúza)

krupan10 ( 26. ledna 2017 08:14 )

lízina Dusilová by byla dobrá, tu žeru.......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa