Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bělobrádek vzal rodinku speciálem na Maltu a říká: Nic vám do toho není!

Autor: Eva Pospíšilová - 
14. listopadu 2015
05:00

Letěl na Maltu jednat o světové migraci, ale pojal to jako rodinný výlet. To je případ vicepremiéra a šéfa křesťanských demokratů Pavla Bělobrádka (35). Na otázku, kdo to platil, ale reagoval nekřesťansky stroze.

„Netradiční“ pasažéry vládního speciálu – Janu Bělobrádkovou (30) se synem Josefem (3) – zachytil fotograf Blesku ve středu na letišti v Praze-Kbelích. V souvislosti s tím se objevily otázky – proč se cesty účastnili a z jakého důvodu byl vlastně na poslední chvíli navýšen rozpočet cesty celé delegace z původních 250 tisíc na 420 tisíc?

Pavel Bělobrádek na ně ovšem pro Blesk reagoval po svém: „Jsou (to) soukromé osoby (manželka a syn), tak vám do toho nic není. Stát to nestálo ani korunu, vícenáklady si zaplatili.“ Jaké „vícenáklady“ má na mysli a zda mezi nimi byl i hotel, už ale nezmínil.

Navýšení rozpočtu Blesku vysvětlil mluvčí vlády Martin Ayrer. „Náklady se v průběhu plánování cesty zvýšily, neboť program se na základě rozhodnutí Donalda Tuska prodloužil a rozšířil o neformální zasedání hlav států a předsedů vlád EU, a tím došlo rovněž k rozšíření vládní delegace o další nezbytné úředníky,“ uvedl v reakci na dotaz Blesku a doplnil: „Předpokládané náklady jsou 420 tisíc korun, přesná částka bude vyčíslena dle skutečných nákladů po skončení cesty. Většinou bývají skutečné náklady nižší.“

K účasti manželky a syna Pavla Bělobrádka pak už ve středu mluvčí uvedl: „Nejsou součástí oficiální delegace a neúčastní se pracovního programu místopředsedy vlády.“ Detaily původně utajovaného výletu rodinky speciálem zná v tuto chvíli zřejmě jen Bůh...

Na co neodpověděl?

  • Proč s ním byla na Maltě rodina a co tam dělala?
  • Platil manželce a synovi hotel? Ukáže účet?
  • I když přeprava rodinných příslušníků stát nic nestála, dostali se díky eráru zadarmo na Maltu. Bude se finančně podílet i na přepravě?

defakto ( 28. listopadu 2015 20:20 )

... Bělobrádek je odporné čuně , ta jeho nemoc mu už asi udeřila na mozek !

miko ( 15. listopadu 2015 13:22 )

taky bych se někam ráda podívala,ale nemám na letenku, tak pane Bělobrádek až zase někam takhle poletíte vezměte mě sebou, vždyť vás to nic nestojí. Když můžete vzít manželku a dítě proč bych nemohla i já. Letěla bych sama a taky se o sebe postarám

handgood ( 15. listopadu 2015 10:42 )

Vím, jak má vypadat podle Nového zákona křesťan a jaké má mít vlastnosti. Nechápu však naše politiky jako třeba Kalousek a Bělobrádek, že se vydávají za křesťany. Křesťan v naší zkorumpované politice nemá co pohledávat. Je to stejné, jako když za socialismu vstoupil křesťan do KSČ, nebo spolupracoval s STB.

jeromeklapka ( 14. listopadu 2015 22:55 )

Manželka asi išla omrknúť nový príbytok - vzhľadom na to,čo sa blíži...

borjar ( 14. listopadu 2015 10:10 )

 Na neobsazene místno ve vládním speciálu se musí vypsat veřejna zákazka . Jinak hrozí Holobradkovi vyobcovani .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa