Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zemanovy narozeniny: Největší dar přinesl na hlavě Hůlka

Autor: simao, ČTK, mim - 
7. října 2014
17:13

Spousta lahví alkoholu, dokonce i soudek. Ale také dort s figurkou Miloše Zemana v jeho oblíbeném člunu. A také meč, nebo křeslo, které na hlavě přinesl zpěvák Daniel Hůlka. Do Míčovny na Pražský hrad v úterý vyrazily prezidentovi Zemanovi k jeho kulatinám popřát desítky gratulantů. Nejrůznějších dárků měli plné ruce!

Svou sedmdesátku se rozhodl Miloš Zeman oslavit ještě potřetí! Po první oslavě takřka v kruhu rodinném s první dámou Ivanou, nejbližšími přáteli a spolupracovníky v Lánech se k prezidentovi na Hrad vydali na druhou oslavu - večeři minulý týden nejvyšší státní činitelé včetně premiéra Sobotky, vicepremiéra Babiše a šéfů Sněmovny, Senátu a Ústavního soudu. Na úterý pak Zeman pozval třetí várku gratulantů. Především své podporovatele. 

Bez flašky nechoď...

Zeman měl narozeniny koncem září. Zájemců, kteří chtěli prezidentovi k životnímu jubileu popřát, bylo zkrátka více. A tak se dnes dostalo na zástupce z řad dalších politiků, ale i prezidentových známých. Kvůli nabitému programu je Zeman podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka nemohl všechny přijmout odděleně. A tak uspořádal dnešní neformální setkání.

Video  Daniel Hůlka jako Zemanův stěhovák! A domina s otrokem do voleb?  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Dary se Zemanovi na téhle hradní party sešly nejrůznější. Především řada lahví alkoholu, jeden z gratulantů přitáhl rovnou soudek. Hned dvě lahve přinesl exministr Rusnokovy vlády Jiří Balvín. Svou vlastní hruškovici a také koňak. 

Dárkovými taštičkami, taškami i krabicemi se to v rukou desítek gratulantů jen hemžilo. Ale také kuriozitami. Prezidentův dlouholetý přítel, podnikatel Vratislav Šlajer, kterému byl Zeman na svatbě, přinesl jako dárek středověký meč. "Žena nese lilii, já mám obraz. Jmenuje se Třetí milénium podle Nostradama, takže mu budu přát hezké pozitivní proroctví a aby se vyplnilo," řekl Blesk.cz režisér Juraj Jakubisko, kterého doprovázela manželka Deana.

Proč přinesl Hůlka křeslo?

Odborář Jaromír Dušek přinesl prezidentovi vycházkovou hůl s držákem na pití, zaujal i dort s figurkou Miloše Zemana při jeho oblíbené kratochvíli - pádlování v člunu. A také hnědé křeslo, které na hlavě (!) přinesl muzikálový zpěvák Daniel "Drákula" Hůlka. "Chtěl jsem koupit houpací křeslo anebo pohodlný ušák, kde by se pan prezident usadil a odpočinul si po náročné práci pro nás občany," vysvětlil Blesk.cz Hůlka, proč přinesl "trůn pro Zemana". Mezi gratulanty pak nechyběli ani šéfka ERÚ Alena Vitásková, ministr Marcel Chládek, šéf policejního prezidia Tomáš Tuhý a další, často tradiční podporovatelé. Včetně šéfa bývalých Zemanovců a dnes SPO Jana Veleby.

Kdo všechno na Hrad dorazil se podívejte v naší galerii.

popocatepetl ( 9. října 2014 00:23 )

Zeman nebude potomek Karla IV., ten je z výrazně východnějšího klanu. Karel IV. by se ale divil, kdo a jak stačil jeho země obsadit a zdevastovat. ´Ech, vezu révu z Burgund sem a takovouhle peluň mi z ní svede ta velebená česká zem. ... Však jaká země, taký lid! Vás kdyby učit chtěli všichni svatí, což všimnou si jich češi paličatí? Buď svatý rád, že není bit.´

rudyptak48 ( 8. října 2014 11:27 )

přesně !!!

doodledoctor ( 8. října 2014 11:25 )

Zeman udělal z hradu hokynářství a ze sebe hokynáře. Co jiného si člověk má myslet, když vidí jeho gratulanty s igelitkami a dokonce jak nosí veteš na svých zádech. Kdyby to videl Karel IV., styděl by se za své potomky.

popocatepetl ( 8. října 2014 10:19 )

Tak ti, co tam přišli, ano. Žijí si jako ve Švýcarsku, absolutně si nemohou stěžovat. (Teď už s nimi ani volič nezamíchá).

popocatepetl ( 8. října 2014 10:18 )

Už se přihlásil ten, komu chybí?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa