Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zeman slavil 70! Vzkaz dcery z ciziny: Tati,neprodávej chalupu!

Autor: vr, lmk - 
21. září 2014
05:00

O rok starší bude prezident Miloš Zeman za týden. Kulatiny ale slavil už v pátek odpoledne na zahradě Lánského zámku. A Nedělní Blesk přináší exkluzivní fotografie!

Žádná bujará oslava, nýbrž posezení se zhruba patnácti hosty, grilované kuře a bílé víno. Tak nakonec vypadala prezidentská oslava. Mezi gratulanty byli především jeho nejbližší spolupracovníci včetně kancléře Vratislava Mynáře (47), protokoláře Jindřicha Forejta (36) či tajemníka Jaroslava Hlinovského (57).

Z rodiny se zúčastnila první dáma Ivana Zemanová (49). Dcera Kateřina (20) však chyběla - je v Barceloně, kde si dle slov prezidenta za barem vydělává na vysokoškolské studium. A tak se jí účastnila pouze prostřednictvím obrazovky. Na Vysočině totiž ještě před svým odjezdem pro prezidenta natočila video s názvem „Tátovi“, na němž jej mimo jiné prosí, aby nikdy neprodával svůj tamní byt v Novém Veselí, kde přes deset let žil. Ráda by tam totiž v budoucnosti taky pobývala.

„Atmosféra oslavy byla velmi neformální. Pan prezident měl velkou radost, že při svém programu mohl chvíli posedět s přáteli na slunci na lavičce v lánském parku,” informoval Nedělní Blesk hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Oslava byla zaplacena z fondu, který má pro tyto příležitosti hlava státu k dispozici.

Dárky: čaj, víno, článek

Zeman má buď skromný vkus anebo přátele. Podle informací Nedělního Blesku totiž na stole s dary kromě několika lahví dobrého bílého vína ležely mimo jiné balení černého čaje či jeho oblíbené olomoucké tvarůžky. Zvláštností byl jen dar v podobě faksimile Zemanova slavného článku Prognostika a přestavba ze srpna 1989, v němž kritizoval socialistické hospodářství a dokonce kvůli němu dostal padáka. „Tímto článkem jsem vlastně odstartoval svoji politickou dráhu,“ reagoval na oslavě Zeman.

abyss ( 22. září 2014 17:15 )

Otevřel dveře do budoucnosti, ovšem po domluvě a ve spolupráci s komunisty a tak do nové doby prošlo i to co mělo být zakázáno nebo dokonce zlikvidováno a škodí nám to dodnes a hlupáci to ještě podporují

abyss ( 22. září 2014 17:07 )

Ten? Ten byl jenom loutka Kremlu Všechno co kdy řekl a udělal bylo na rozkaz. Místo něho mohl být prezidentem každý průměrný herec, schopný si zapamatovat text a provedení scénky

hgfcf ( 22. září 2014 07:35 )

ganzanie ty jseš blbá jak tágo .

hgfcf ( 22. září 2014 07:34 )

ty jseš blbá jak tágo .

.evelina. ( 22. září 2014 07:09 )

Ty byl howno za komoušů a dneska je z tebe sračka, tak co řešíš?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa