Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman: Moravec je amatér, nebo podvodník! Do jeho pořadu už prezident nepřijde

Miloš Zeman prý už nezavítá do pořadu moderátora Václava Moravce
Miloš Zeman prý už nezavítá do pořadu moderátora Václava Moravce  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, simao - 
6. září 2014
05:55

Miloš Zeman se ostře pustil do Václava Moravce. Moderátor udělal podle prezidenta "obrovský kiks" a hlavu státu si znepřátelil natolik, že už nikdy nechce být hostem pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi. Reagoval tak na nedělní vydání, v němž moderátor diskutoval s premiérem Sobotkou o služebním zákoně a politických náměstcích.

Návrh služebního zákona počítá s politickými náměstky. Zemanovi se to nelíbí. Jsou podle něj zbyteční. Argumentoval tím, že ani v jeho vládě z let 1998 až 2002 političtí náměstci nebyli.

Za toto tvrzení však pokáral prezidenta právě Václav Moravec, podle něhož měl Zeman ve svém kabinetu řadu politických náměstků z ČSSD. "Jestliže novinář řekne, že prezident lže, a potom je usvědčen z nepravdy, tak je to buď podvodník, nebo amatér. Já jsem se rozhodl na to reagovat podobně jako Václav Klaus, který k Václavu Moravcovi nikdy nechodil. Já jsem mu dal dvě příležitosti a třetí mu už nedám," řekl Zeman v pořadu Pressklub na Frekvenci 1, který se bude vysílat v neděli.

Mluvčí ČT Alžběta Plívová na dotaz ČTK uvedla, že slova pronesená moderátorem jsou podložena důkladnou rešerší, která vycházela i z důvodové zprávy k návrhu zákona o státní službě. Dramaturgyně pořadu Andělová dodala, že neví, o jakém "obrovském kiksu" prezident mluví. "Po celou dobu existence Otázek se snažíme upozorňovat na klamání politiků a institucí, od čehož nás nemohou odradit žádné výhrady v tom smyslu, že někdo z potenciálních hostů do pořadu nepřijde, byť by to byla hlava státu. Za argumenty, které předložil moderátor našeho pořadu, si samozřejmě stojíme," dodala.

Zeman ve středu poslancům ve Sněmovně vysvětloval, že všichni náměstci v jeho vládě byli odbornými náměstky, protože měli na starost konkrétní odbory. Zmínil třeba současného ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka (ČSSD), který v jeho vládě sloužil na ministerstvu financí. Mládek přitom ve čtvrtek novinářům řekl, že na ministerstvu sice vedl několik odborů, zároveň byl ale v jistém smyslu politickým náměstkem.

zabibol ( 7. září 2014 09:56 )

Krakonoš bolševicko-komunistická líná kreatura.

zabibol ( 7. září 2014 09:55 )

Vepřová hlava už neví co říká. Pak obviňuje druhé ze lži.

oldedek ( 7. září 2014 09:34 )

"Zeman: Moravec je amatér, nebo podvodník!.." Zato ty Miloušku si profesionál - těm tvejm kecům se posmívá nejen Česko ale i celá Evropa - dyť jsi bl.... jako anděl !!!

cernykondor ( 6. září 2014 19:05 )

Poslední dobou se na diskuzu množí sprostoty a urážky zřejmě opilých jedinců, jeden z nich v tom zvláště vyniká a mění nicky. Blesku reaguj. Například jde o nechutný příspěvek u kolegyně zavražděného novináře. To je uý za hranicí únosnosti.

andreslawicky ( 6. září 2014 14:18 )

Bohužel ten který se choval jak píšete zemřel možná to nebyl nejlepší president a politik ale byl to slušný člověk Václav Havel,obyčejný chlap co koulel sudy a co v té době dělal hradní opilec??Žvanil a žvanil o plánování RVHP a o jeho rozvoji a trysku kupředu levá

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa