Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemanovo berany duc: Zvesela se přivítal s prezidentem Francie

Autor: vr, simao - 
9. září 2014
16:12

Druhým dnem pokračuje návštěva Miloše Zemana ve Francii. Začala prezidentovým lehkým trýzněním, zákazem kouřením po cestě, kterou přímo na místě sleduje redaktorka Blesku. Včera večer se však Zeman své drogy dočkal. A dnes vyrazil na setkání se svým protějškem Francoisem Hollandem, se kterým se přivítal pořádně zvesela.

České "berany berany duc" předvedl francouzskému prezidentovi Miloš Zeman, když dnes zavítal před Elysejský palác. Právě tam na něj čekal Francoise Hollande. Potřásli si pravicemi a při pohledu na tyhle dva vrcholné státníky by si člověk řekl, že se jedná o letité kamarády.

Zeman přivezl do Francie pro Hollanda řadu darů. Jejich představení proběhlo již na vojenském letišti v Kbelích, kde je ve VIP salonku předvedl protokolář Jindřich Forejt. Luxusní lustr, Řád bílého lva či sochu svatého Maura - z čeho bude mít Hollande největší radost?

Zemana do Francie dopravil prezidentský airbus A-319. Sotva se Miloš Zeman i jeho žena Ivana a početná delegace podnikatelů včetně šéfa ČEZ Daniela Beneše uvelebili na sedačkách, začaly cinkat skleničky. Podnikatelské špičky se vrhaly na gin s tonikem, chutnala jim i whisky. V letadle však zdravily letušky Zemana s první dámou trochu podivně: „Dobrý den, vážený pane prezidente, paní Zemanová! Buďte tak laskaví a nekuřte během letu. Zakázány jsou i elektronické cigarety.“ Silný kuřák Zeman si tak mohl nejspíš poprvé zapálit až večer na české ambasádě.

Zemanův bonmot: Cigareta by mu pomohla

Dnes i zítra má Zeman s manželkou oddělený program. První dáma Francie totiž kvůli skandálu neexistuje... Zatímco Ivana uvidí Versailles a Louvre, Zeman vyrazil do Nadace Charlese de Gaullea. Ani při vzpomínce na velikána francouzské historie si však neodpustil bonmot o kouření. "Je řada fotografií, které ho zachycují s cigaretou," upozornil Zeman. "Ale jakmile se dostal k moci, tak přestal kouřit," upozornili Zemana v Nadaci. "Zajímavé, možná právě proto, že přestal kouřit, v roce ´68 zbytečně odešel z politiky a měl v ní zůstat. Cigareta by mu pomohla," zareagoval hbitě Zeman.

Video Miloš Zeman v Paříži: Bonmot kouření a exprezidentovi Francie De Gaulleovi - Blesk - Vera Renovica
Video se připravuje ...

salto ( 10. září 2014 08:41 )

Já myslel, že se ondynojc mezi lidma zadojil Šláfenberk

tosca28 ( 10. září 2014 00:31 )

tak tak

ninunka ( 9. září 2014 20:51 )

ninunka ( 9. září 2014 20:50 )

lépe bych to nenapsala

popocatepetl ( 9. září 2014 19:20 )

Nebude dlouho trvat a překoná Kapka, Indru a Andropova v pomočování na veřejnosti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa