Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sestřelený „Luftjarda“ Tvrdík opět v akci! Zemanův pomník za miliardy vykopou Číňané?

Tvrdík dělá poradce pro Čínu Rusnokovi.
Tvrdík dělá poradce pro Čínu Rusnokovi.  (Autor: Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: Aleš Půček - 
3. prosince 2013
16:06

Názor: Byl nejhorším šéfem českých aerolinek v historii a voliči jej sestřelili vajíčkem. Nyní se stal „Luftjarda“ Tvrdík poradcem premiéra Rusnoka pro Činu.

Nakonec, proč ne. Pokud chce Zemanův exministr průmysl Rusnok splnit sen svého mistra o vzniku plavebního kanálu Dunaj-Odra-Labe, těžko si mohl vybrat lepšího člověka než je Zemanův exministr obrany. Tvrdík měl vždy pochopení pro megalomanské projekty a takový Zemanův pomníček by se bez čínských investic zřejmě realizovat nedal.

Jak Tvrdík k přezdívce Luftjarda přišel

S finanční návratností a podobnými detaily by si Tvrdík jistě hlavu nelámal. Vždyť dříve prosperující české aerolinie ČSA, kterým jako trafice tři roky šéfoval po podivném odchodu z ministerstva obrany, zvládl přivést téměř k bankrotu. Zbytečná letadla za miliardy, stamiliony poradcům a desítky milionů za nová luxusní vozidla pro manažery. Tvrdík řádil v českých aerolinkách tak, že získal přezdívku „Luftjarda.“

„Luftjarda“ sestřelen v ČSA i v kampani

Poté, co byl „Luftjarda“ z vedení ČSA de facto sestřelen, získal další trafiku v podobě hlavního volebního manažera ČSSD. I zde to rozjel ve velkém, a když v roce 2010 odcházel, mohl se pochlubit nevídanou bilancí - Žádné vyhrané volby, zato milionové dluhy. Samotný „Luftjarda“ Tvrdík pak byl během volební kampaně natvrdo sestřelen vajíčkem.   

Luftjarda opět vzlétá

Miloš Zeman ovšem na své věrné kamarády – pokud se tedy nejmenují zrovna Mirek Šlouf – nezapomíná. A tak poté co povolal kamaráda Rusnoka do role premiéra stal se obratem další kamarád Tvrdík jeho poradcem pro Čínu. Prý neplaceným.

Tak snad se další vzlet Lufwafejardy obejde i bez analýz nerealizovatelných projektů za stamiliony či nákupů čínských rýčů za miliardy, ze kterých by šly desátky bůhví do čích rukou. A Tvrdík dělá vše tak jako v případě působení v Českých aerolinek z dobroty srdce a z lásky k vlasti.

komentator ( 3. ledna 2014 11:51 )

Luftjarda jako poradce premiéra Rusnoka, šéfa vlády tzv. Zemanových odborníků má VYNIKAJÍCÍ KVALIFIKACI. Krade totiž první ligu! Luftjarda Tvrdík je odborník do slova a do písmene. České Aerolinie málem přvedl ke krachu! Kdyby Luftjarda nebyl v hodině dvancté odvolán z funkce šéfa ČSA, tak jsou ČSA již dávno pod drnem!!

itartas ( 6. prosince 2013 18:32 )

mně osobně se Tvrdík jako chlap velmi zamlouval, byl to takový hezoun v té plejádě hastrošů, ale jeho kvalifikace ani schopnosti mi nejsou známy, nevím co to je za člověka, ale dívat se na něho teda dalo.

zabibol ( 5. prosince 2013 08:31 )

Tady je názorně vidět, že politickou scénu v ČR stále ovládá sockomunistická lůza. Bohužel.

osinek ( 4. prosince 2013 21:49 )

Zemaněnko a jeho poskok Rusnok si dovedou vybírat kvalitní rádce. Mynář(alias zloděj ze Zlínska), Nejedlý kope za ruský Lukoil A nyní Luftjarda Tvrdík, který se vyznamenal jako nejblbější šéf ČSA. Ten darebák Tvrdík,který způsobil ČSA stamilionpvé škody, hrál významnou roli při přípravě puče proti Sobotkovi v ČSSD. Luftjarda Tvrdík dělal špinavou práci pro Zemana a pučistické trio Hašek, Tejc a Škromach Holt Zemaněnko a jeho poskoci

strnad86 ( 4. prosince 2013 09:57 )

Čau, už máte vyřešený vánoční dárky? Nakupte si je přes portál www.AkceZ.cz a my Vám vrátíme peníze z každého nákupu. To samé jako 1. v ČR u pojištění, spoření, či hypoték. Stačí se zdarma a bez závazků zaregistrovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa