Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Petice: Nárožný bojuje proti lékařům-vyděračům

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ot, oj - 
3. února 2011
15:41

ČTVRTEK 3. 2. - Už toho bylo dost! Herec Petr Nárožný (72), kněz Zbigniew Czendlik (46), lékař a bývalý politik Miroslav Macek (66) a tisíce dalších více či méně známých lidí už podepsalo petici, která odsuzuje vyděračskou akci lékařů a apeluje na vládu, aby nátlaku neustupovala.

„Jsme pobouřeni skutečností, že platové požadavky může prosadit jedině ta skupina zaměstnanců, která má z povahy své profese značnou moc brát si nezúčastněné spoluobčany za rukojmí a vydírá celou společnost tím, že je schopna ohrozit zdravotní péči hromadným a organizovaným odchodem,“ píše se mimo jiné v petici, pod kterou bylo včera po poledni už přes 2200 podpisů. „Apelujeme na vládu, aby podobným praktikám vydírání neustupovala. Vyjadřujeme přesvědčení, že právní stát nesmí preferovat silnější skupinu zaměstnanců na úkor slabších skupin.“

Blesk se k petici připojuje a vyzývá všechny, kdo s postupem lékařů rovněž nesouhlasí, aby přidali svůj podpis.

Protest proti kapitulantství

před nátlakem lékařských odborů, jejichž metody  považujeme za morálně nepřijatelné.

K petici se připojte ZDE>>

„My, níže podepsaní občané, protestujeme proti tomu, že vláda České republiky ustupuje nepřijatelné metodě nátlaku Lékařského odborového klubu na zvýšení platů ve zdravotnictví.

Jsme pobouřeni skutečností, že platové požadavky může prosadit jedině ta skupina zaměstnanců, která má z povahy své profese značnou moc brát si nezúčastněné spoluobčany za rukojmí a vydírá celou společnost tím, že je schopna ohrozit zdravotní péči hromadným a organizovaným odchodem. Taková metoda je morálně zcela nepřijatelná. Je v rozporu s elementárními hodnotami spravedlnosti a rovnosti před zákonem, na nichž stojí naše demokracie.

Vládní ústupky vůči lékařským odborům vytvářejí alarmující precedens, podle něhož všichni ti, kteří mají ve své moci bezpečnost, zdraví i životy lidí, si vydobudou postavení občanů nadřazené kategorie. Jejich ohodnocení se totiž nebude odvíjet od individuálních schopností a pracovního výkonu, nýbrž od toho, jakému množství lidí jsou schopni svým protestem ublížit.

Naopak občané, kteří přispívají k dobru společenského celku v mnoha jiných profesích, kupříkladu v oblasti školství a vzdělávání, pak zůstanou podhodnoceni, neboť by jejich protest nikoho neohrozil na životě či zdraví, a tudíž nemají patřičnou sílu prosadit totéž.

Apelujeme na vládu, aby podobným praktikám vydírání neustupovala. Vyjadřujeme přesvědčení, že právní stát nesmí preferovat silnější skupinu zaměstnanců na úkor slabších skupin. Aby ti, kdo mohou ohrozit chod zařízení nezbytných k zajištění pomoci lidem v nemoci či nouzi, měli vyšší ohodnocení jen pro svoji vyšší schopnost ohrožovat spoluobčany.

Na lékaře z Lékařského odborového klubu apelujeme, aby si uvědomili svoji společenskou zodpovědnost a již nikdy nepoužívali pacienty, nově narozené děti či umírající lidi jako rukojmí pro své platové požadavky.“

K petici se připojte ZDE>>

handgood ( 15. února 2011 23:31 )

Nemám čo dodať.

janibu ( 15. února 2011 14:33 )

Každý občan reaguje na odcházející lékaře, podle toho jestli je momentálně potřebuje nebo ne. Vyvolává to nenávist mezi lidmi. Není ale každá profese důležitá? Co třeba pekaři, obchodníci a prodavači, popeláři, stavební dělníci, asistenti, ostatní admiistrativní pracovníci atd.,atd.??? Tito zaměstnanci neberou ani průměrnou mzdu a nemají za sebou silné odbory, které by zorganizovaly protesty! Co by jsme si bez nich počali, kdyby protestovali několik dní??? Asi by jsme umřeli hladem a špínou všichni, včetně těch co momentálně protestují!!!

pap111 ( 14. února 2011 17:29 )

jo jo, ten kdo má nakročíno stejně odejde, tak ať jdou ti co dali výpověď, a jestli chtějí hasiči a policie také odejít tak ať také jdou. Jestli jsou tam jen pro peníze tak stejně na ně není spolehnutí, tak ať se seberou a jdou.

jozzinek ( 14. února 2011 14:05 )

bablanka... zapomněla si na mé jméno. Mluvím teď za sebe. Opravdu něčeho podobného nejsem schopen, a také bych to nikomu nechtěl dokazovat. Proč? Nechci totiž vzít mladé generaci poslední iluze. Když budou všichni jen nastavovat ruce, budeme za krátký čas státem žebráků. Každá domácnost si musí hlídat příjmy a výdaje. Proč to nedělá stát? Na čele stran, které obsazují státní funkce, jsou karieristé a nepoctiví lidé. Ti poctivě pracovat nebudou, a proto je stát zadlužen. Když někdo poctivě vydělá peníce, tak s nimi rozumně hospodaří a investuje. Ten, kdo je získá nepoctivě, stejně tak je rozhází. Lehce nabyl, lehce pozbyl. Rozumní a vzdělaní lidé snad chápou, že šetřit dnes musí všichni občané. Pokud těch rozumných bude většina, zvolí si ty správné představitele, a možná někdy v budoucnu, bude líp...? Lékaři mezi rozumné občany zřejmě nepatří, jnak by tímto činem nespouštěli lavinu dalších požadavků. Co jiného je to, než teroristický útok proti zdraví občanů? Teroristé také vyhrožují smrtí, a nejen vyhrožují... A to je teprve začátek. Budou pokračovat, až z nás opravdu udělají stát žebráků. Tak tohle jsou ty zlaté české ručičky? Tihle lidé by udělali lépe, kdyby odešli, a ostatním občanům již dále neškodili. Myslím tím i vás a vaše kolegy na tomto fóru ...bublanka (nebo lékařka?). Pak bych vám poděkoval i já.

bablanka ( 14. února 2011 00:15 )

Jsem zvědavá, jak budete odsuzovat policii a hasiče za to, že rovněž hromadně podají výpověď. Ale už jsme konečně pochopila z čeho plyne ta Vaše závist. Vy totiž nečeho podobného nejste schopni a proto nemůžete ničeho dosáhnout.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa