Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Schwarzenberg přišel k majetku i kvůli úplatku

Jednou jsem podlehl, ale to už bylo dávno, říká o uplácení Schwarzenberg
Jednou jsem podlehl, ale to už bylo dávno, říká o uplácení Schwarzenberg  (Autor: Jiří Hadač)
Autor: Oldřich Tichý - 
6. dubna 2010
06:15

Je nejbohatším politikem v Česku, byl kancléřem prezidenta Václava Havla a svoji stranu TOP 09 představuje jako bič snad na všechny neřády v zemi. Včetně korupce. Teď se ale ukazuje, že Karel Schwarzenberg nemá úplně čisté svědomí.

Šéf TOP 09 se pro MfD přiznal, že si při restitucích pomohl korupcí. „Jednou jsem podlehl. Je to už dlouho, v 90. letech, nechci o tom mluvit,“ odmítl nejprve Schwarzenberg Blesku svůj prohřešek upřesnit.

Výše úplatku není známá

Až argument, že vede stranu, která má boj proti korupci v programu, s lídrem TOP 09 trochu pohnul. „Nebylo jiné řešení,“ tvrdí. O úplatek si mu prý řekl úředník, který měl možnost restituce buď vyřídit, a nebo léta protahovat.

Zaplacenou částku ale odmítá upřesnit. „Dal jsem mu, o co žádal,“ řekl pouze.
V programu TOP 09 jsou i následující věty: „Zisk nesmí mít přednost před právem a morálkou. Dodržování práva a etického jednání musí být podmínkou k dosažení zisku.“

Taková zkušenost vás nabije

Považuje se Schwarzenberg za věrohodného šéfa strany s takovými hesly, když dal přednost zisku před právem?„Nepovažuji se za svatého a nikdy jsem nic takového ani netvrdil. Když ale něco takového zažijete, tak vás to nabije, že se na to díváte jinak,“ připouští Schwarzenberg.

suov ( 20. ledna 2016 10:22 )

Nejsi náhodou ten podplacený úředník?

suov ( 20. ledna 2016 10:20 )

A co má jako být, majetek získal zpět podvodem, ten úplatek také nesl v krabici od vína? Podle mě by se o to měla zajímat protikorupční policie,,,

suov ( 20. ledna 2016 10:17 )

No konečně, už víme jak přišel k majetků i přes Benešovy dekrety, a co teď s ním?

alex0800 ( 12. července 2011 14:05 )

Ukažte mi jediného vrcholového politika v tomto Banánistánu, který je věrohodný !!! ... nic ... Takový totiž neexistuje.. Zato zločinců, korupčníků a jiné verbeže tam smrdí spousta.. A pročpak asi národ začíná být agresivní..? Jak moc byl národ agresivní před defenestrací 28čs pánů??? Už se jim to blíží

12-666 ( 6. dubna 2010 23:53 )

Tak za prve je to Rakusan a za druhe,tedy dost dobre nevim co dela jako cizi statni prislusnik v ceske politice.Jinak to jsem rada,ze jste s panem knizetem spokojena at s blvarem nebo bez. Jedno je jiste, ze diky bulvaru vyleze vzdy spousta spiny,ktera se ve spatne spolecnosti skryva.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa