Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Karel Schwarzenberg ženil syna

Karel Schwarzenberg oženil syna
Karel Schwarzenberg oženil syna  (Autor: Toppress, ČTK)
Autor: INT, vk - 
20. března 2010
23:47

U Schwarzenbergů bylo v sobotu veselo. Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg oženil nejstaršího syna!

Svatba probíhala v rakouském Murau na rodinném zámku, kde si své Ano řekli nejstarší syn knížete Johannes (42) zvaný Aki a baronka Diana Orgovanyi- Hanstein (38). Snoubenci se u oltáře potkali v tradičních štýrských krojích.

„Kompletní organizace se ujala moje matka,“ svěřila baronka rakouskému magazínu Woman ještě před obřadem. I když šlo o spojení dvou bohatých rodů, novomanželé dali přednost decentní a klidné veselce před pompézní akcí. „Nechtěli jsme kolem toho dělat povyk, ani jsme si nepřáli nic honosného,“ vysvětlila baronka.

„Známe se s Akim už dlouhá léta. Spojuje nás nadšení pro lesy a lov. Máme také společné přátele a slabost pro umění. Chodíme spolu jak na fotbal, tak i na koncerty,“ prozradila Diana magazínu. A kam vyrazí hrdličky na svatební cestu? „Nejraději bychom zůstali doma, v Rakousku, neradi necháváme naše psy o samotě,“ dodala

gogo ( 25. března 2010 16:20 )

Karel je český politik ???

gogo ( 25. března 2010 16:19 )

Za „socialismu“ se příteli vybudovalo statisíce bytů zdarma pro obyvatelstvo, elektrárny tepelné, jaderné, vodní , přehrady, fabriky, školy, nemocnice, metra atd... Jediný člověk nebyl bez práce a jediný člověk nebyl bezdomovcem. Dokázali jsme si vyrobit téměř vše od špendlíku až po lokomotivu. A co jsme dokázali vybudovat, vyrobit a postavit za posledních svobodných 20 let ?

gogo ( 25. března 2010 16:13 )

Historie šlechty je poměrně jednoduchá. Majetek postupně získávala v křižáckých válkách, ve válkách jako kořist, odměna za věrnost panovníkovi, nebo za zradu panovníka, ale především mnohasetletou tvrdou prací nevolníků příslušného "šlechtice" . Takže ale nic šlechetného za tím nebylo. Jen pot, krev a slzy ... A nyní se tváříme jako kdyby předkové těchto „šlechticů“ v potu tváře s motykou či s rýčem chléb svůj dobývali ….

gogo ( 25. března 2010 16:08 )

Já jsem zde žil pane za komunistů i před komunisty. A mohu Vás ujistit, že v takovém hnoji ekonomickém i morálním tato země ještě nikdy nebyla ! Komunisté fabriky znárodňovali a dnešní politici je rozkradli nebo rozdali za úplatu zahraničním žralokům ... Neboli komunisté ukradli po roce 19478 fabriky jedincům a dnešní politici fabriky které byly vybudovány po roce 1948 ukradli nám všem …

gogo ( 25. března 2010 16:03 )

Takže co tím chtěl básník nám říci ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa