Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Schwarzenberg: "Černoprdelníci" nejsou urážka!

Autor: rvs - 
20. ledna 2010
10:21

AKTUALIZOVÁNO: Předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda požaduje omluvu za to, že Schwarzenberg loni v listopadu během rozhovoru s novináři nazval členy jeho strany "černoprdelníky". Na omluvu bude ale zřejmě čekat marně.

Šéf strany TOP 09 Schwarzenberg se mu totiž omlouvat rozhodně nehodlá. "Když se to někoho dotklo, je mi to velice líto. Nikdy jsem to ale nepovažoval za urážlivé slovo," okomentoval pouze Svobodův požadavek.

Kníže Schwarzenberg je svým nekonvenčním chováním proslulý. Vedení ČSSD označil kvůli návrhu 13. důchodu za duševně nesvéprávné, rakouské protijaderné aktivisty označil za "magory" a například během návštěvy papeže Benedikta XVI. na Pražském hradě dokonce usnul.

"Cyril Svoboda vyzval Karla Schwarzenberga, aby se za své výroky omluvil na základě spontánní reakce řadových členů KDU-ČSL, které tento nevhodný výraz velmi urazil," řekla v úterý pro Blesk.cz mluvčí KDU-ČSL Martina Kaderová.

"Černoprdelnická kauza" je o to pikantnější, že sám Schwarzenberg je katolík a mnoho členů TOP 09 bylo v minulosti i členy KDU-ČSL. A to včetně neoficiálního vůdce nové strany Miroslava Kalouska, který dokonce křesťanské demokraty tři roky vedl jako jejich předseda.

hihihi ( 21. ledna 2010 18:52 )

není urážka.

gogo ( 21. ledna 2010 08:02 )

Přesně tak. Ale to by se na Vás kardinál Vlk (v rouše beránčím) opravdu, ale opravdu zlobil... Tragédií mimo jiné již je i to, že většina lidí u nás již vůbec nechápe jakým způsobem církev katolická a šlechta ke svém pohádkovému jmění přišla. Modlením a prací to v žádném případě nikdy nebylo ! Jako dnes.

asalberija ( 20. ledna 2010 22:27 )

..a kdyz uz tedy az do roku 1620 a to co katolicka verbez ceskym stavum nakradla by mela vratit jejich potomkum, nejen tech co je na staromestskem namesti katolicka verbez zavrazdila...

gogo ( 20. ledna 2010 19:29 )

Ano ! Tak to přesně je !!! My se podvodem zvaným "sametová revoluce" nevracíme před rok 1948, ale před rok 1918 ! To si dnes zatím ne každý uvědomuje !!!

siroky11 ( 20. ledna 2010 13:27 )

Jste stejní magoři jako ti politici!!! Jedni mohou a druzí ne???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa