Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Úřední zákaz: v noci bez smíchu a štěkotu psů

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: bali - 
17. května 2011
22:30

Už bylo dost smíchu, dost hlasité zábavy. Piešťanští radní budou schvalovat zákaz smíchu a psího štěkotu. Chtějí tím prý ochránit návštěvníky města před veřejností. Po schválení nařízení budou Piešťany nejsmutnějším městem na světě.

Městští radní se chystají znepříjemnit život slovenskému městu Piešťany. O nesmyslném nařízení, které by mělo zakázat hlasitý smích a rozhovory na ulici po 22. hodině budou zástupci města hlasovat už v květnu.

Piešťany by v případě přijetí tohoto zákazu připomínaly známou pohádku Pyšná princezna, kde vládce půlnočního království zakázal lidem zpívat. V tomto případě by byl zpěv velkou troufalostí. Radní chtějí potrestat i to, když se po 22.00 budou občané na ulici nahlas bavit a smát. Dokonce i psi budou moci štěkat pouze potichu.

Nařízení budou doplňovat i podmínky popíjení alkoholu na veřejnosti. Stanovené je na jednu hodinu denně od pěti do šesti hodin. Obyvatelé nařízení berou s humorem. „Podle mě je hloupost nesmát se , smích je kořením života,“ vyjádřil se jeden z místních obyvatel Igor (33).

Radní mají na věc svůj názor. „ Chceme udržet v lázeňském městě pokoj a pohodu po lidi, kteří přijeli relaxovat. Nechceme jim ukazovat naši veřejnost, která je často po desáté hodině večer vyrušuje. Výjimkou bude pouze silvestrovská noc,“ vysvětlila mluvčí města. Za porušení může městská policie udělit pokutu až 800 korun.

sydnicka ( 18. května 2011 15:43 )

ziji v Nemecku jiz skoro 30 let takze vim jak to je a mam taky psa. Zalezi na sousedech, ale zakony jsou vzdy na strane lidi. Jak jsem psal nejde o jedno steknuti, ale o stekani na jine psy, kocku atd. kdy to vetsinou deleji trva. A jestlize na zahrade mate husu a bydlite ve ctvrti mezi domky a nekdo si stezuje ze je hlasita, tak prijdou urady zmeri decibely a rozhodnout jestli husu si muzete ponechat a nebo skonci na pekaci Ani kohout nesmi rano v obytne ctvrti kokrhat - proste zalezi na sousedech, ale se zviretem mate vzdy spatnou kartu. Staci se podivat do google na rozsudky.Muzete mit dobre sousedy hlavne kdyz maji domaci zvirata a nebo zle sousedy ale oni vetsinou u soudu vyhraji. Klid musi byt i v poledne a nesmite napr. sekat travu atd. Zduvodneno je to tim, ze clovek ktery se musi napr. vyspat ma prednost pred zviretem. Pripada mi to logicke a neni problem psa naucit pokud mozno co nejmene stekat. V poledne nesmite ani hlasite poustet hudbu a nebo hrat na hud. nastroj. Je to v kazde bytove smlouve a nebo v radu mesta. Cas je ale variabilni. Pred lety bylo zakazane v soboru odpoledne od ca 14 hodiny pracovat na zahrade i obchody byly zavrene.Osobne jsem to videl jako lepsi - vsude byl klid a lide mneli vice casu pro sebe a rodinu.

anelam ( 18. května 2011 13:57 )

To máš pravdu,někdy se stalo ale vždy je někdo napomenul a oni byli tak slušní že se bavili tišeji....dnes se lidi bojí ozvat.Nakonec jsou to mnohdy ti,co si lázně platí sami a myslí že můžou vše!Jinak v lázních je všude psáno že od 22 musí být všude klid.No jinak je to stále jen penězích

anelam ( 18. května 2011 13:52 )

Po 22h se prostě neřechtat moc nahlas Mně by taky zajímalo,čemu se sousedka neustále řechtá po 22.-třeba by to bylo pikantní Prostě v tichu je vše slyšet,dá se to pochopit že to někoho ruší....

anelam ( 18. května 2011 13:46 )

Hlavně že ty opět paní úřednice diskutuješ v pracovní době A tvůj plat se ti zdá malý

krat5 ( 18. května 2011 10:03 )

Tak to já nemusím chodit daleko, mám tak pitomou sousedku (v paneláku), která když se směji po 22 hod., tak na mě klepe na stoupačky. Nedávno mi říkal soused, který bydlí nad ní, že mu dokonce píše dopisy, aby se po desáté večer nesmál a hlavně nechodil, neboť ji to strašně ruší. Jednou už to došlo tak daleko, že k nám přišla a ptala se mě, čemu se pořád tak směju. Je to baba rapl. A teď mi poraďte co s ní

Zobrazit celou diskusi