Zprvu se skupina pokoušela protestovat hladovkou, ale tu na naléhání lékařů minulý měsíc ukončila. Před pátečním zápasem mezi Německem a Švédskem, který shlédlo 44.287 fanoušků, tak protestující vytvořili z rozsvícených oken ve 28 bytech obří nápis SOS, viditelný kilometry daleko.

"Cílem naší akce je dát o sobě vědět na světové úrovni," řekla serveru Kavkazskij uzel jedna z účastnic akce Marija Ožigovová. "Teď je ve městě hodně zahraničních turistů. Ať se všichni dozvědí, že se v Soči během fotbalového svátku světového významu a přes zdání prosperity neřeší problémy spoluobčanů, ponechaných osudu bez střechy nad hlavou," vysvětlila. "Byli jsme už několikrát u starosty. Sliboval pomoc, ale náš případ se přesto nehnul z místa. Proto jsme se rozhodli obrátit se na světovou veřejnost," dodala.

"Prodala jsem byt v Moskvě a veškeré peníze vložila do nového bydlení v Soči. Žádné další peníze nemám, a tak musím žít v nedokončeném bytu," řekla Irina Melnikovová, která se jako první usadila v sedmnáctipodlažní budově. V té je už zavedena elektřina, a tak se tu prý dá žít, přestože výtahy nejezdí, chybí i voda a plyn a dům ani není napojen na kanalizaci.

V domě již žije více než 80 rodin, které se protestem snaží dosáhnout, aby je soud uznal za spolumajitele nemovitosti. Jinak hrozí, že nedokončenou novostavbu v atraktivním letovisku převezme "nájezdnice", čili investorka z Kazachstánu.