"Dovolte mi, abych jednoznačně odsoudil útoky, ke kterým došlo ve Francii. Chci vyjádřit plnou podporu francouzské straně, aby se toto co nejdříve vyšetřilo a pozůstalým rodinám obětí chci vyjádřit hlubokou a upřímnou soustrast. Jsou to neakceptovatelné a bezprecedentní útoky, které poškozují nejen Evropskou unii, ale celý bezpečnostní systém," řekl Metnar. "Souhlasím s tím, co řekl pan ministr. Takové útoky samozřejmě odsuzuji a chci vyjádřit solidaritu s těmi, co se vypořádávají s následky útoku," doplnil King.

Policie podle ministra přijme odpovídající bezpečnostní opatření nejen jako reakci na události ve Francii, ale také v souvislosti s víkendovými svátky.

Policie dnes uvedla, že kvůli Velikonocím v nadcházejícím týdnu zvýší dohled na veřejných místech a na silnicích. Ode dneška do Velikonočního pondělí budou sloužit proti běžnému stavu stovky policistů navíc. Stejně jako během vánočního období budou v ulicích i policisté s dlouhými zbraněmi, na některých místech už byly rozmístěny betonové zátarasy, třeba v okolí velikonočních trhů. Na silnicích se chystají dopravně bezpečnostní akce.

Při útocích ozbrojence hlásícího se k Islámskému státu zahynuli dnes na jihu Francie tři lidé a další dva utrpěli zranění. S odvoláním na zdroj blízký vyšetřovatelům to napsala agentura AFP. Podle agentury Reuters útočník v Carcassonne zabil jednu osobu střelou do hlavy, a to předtím, než zajal neznámý počet rukojmích v supermarketu v Trèbes vzdáleném asi 20 minut jízdy autem. Policisté podle televize BFM TV a agentury AFP útočníka zabili.