Podle hasičů hrozilo, že nahnutý strom penzion zavalí. "V penzionu bylo ubytováno 23 hostů, kterým majitel zajistil náhradní ubytování. Hasiči nejprve pomohli s evakuací ubytovaných a následně, když byl objekt prázdný, začali řešit zabezpečení nahnutého stromu," uvedla mluvčí hasičů. Hasiči nakonec uvolněný strom uvázali ke zdravému, na místě zasahovali až do nočních hodin. Práci jim komplikoval silný vítr, doplnila Hacsiková.

Kvůli silnému větru vyráželi hasiči také v noci na dnešek. Šlo hlavně o popadané stromy a větve na komunikacích. "Situace se ale výrazně uklidnila a naše statistiky si připsaly dalších pouze deset událostí," doplnila mluvčí. Dodala, že během dneška bude pokračovat likvidace následků řádění větru, která však již bude spíše v režii pracovníků lesů.

Likvidace následků větru začala hasiče v Olomouckém kraji zaměstnávat již v sobotu. Odstraňovali zejména spadané stromy, museli se vypořádat s uvolněnými střešními krytinami. Kvůli popadaným stromům bylo také uzavřeno několik silnic. Podle dopravních informací policie pokračuje dnes dopoledne odstraňování zbytků stromů v úseku mezi Sobotínem na Šumpersku a Starou Vsí na Bruntálsku a v úseku mezi Rudolticemi a Klepáčovem na Šumpersku směrem na Skřítek.