Posledního ředitele Jiřího Rampoucha odvolal bývalý ministr Miloslav Ludvík (ČSSD) k 1. září 2017, kdy byl Rampouch ve funkci pět měsíců. Následně v říjnu Ludvíkem vypsané výběrové řízení na ředitele skončilo bez výsledku, Ludvík výběr ředitele lázní nechal na novém ministrovi. Minulé výběrové řízení kritizoval odborový svazu OSPEA, řízení označil za zmanipulované.

Odborům na minulém tendru vadilo například to, že údajný vítěz výběrového řízení, nynější ředitel léčebné péče lázní a primář dětské léčebny Vesna Vasil Janko, prý nesplnil kvalifikační podmínky. Tehdejší vedení ministerstva nechalo výhrady místopředsedy odborového svazu OSPEA Luboše Olejára bez komentáře. Lázně fungují podle odborového svazu už roky ze setrvačnosti a nutně potřebují kompetentní manažerské vedení, podle odborů jsou investičně zanedbané a nehospodárné.

Státní Janské Lázně prošly v minulých pěti letech složitým obdobím. V první polovině roku 2013 se dostaly do existenčních problémů, jejich známé dětské léčebně Vesna hrozilo uzavření. V červnu 2013 na místo ředitele po odvolaném Romanu Koudelovi nastoupil jako krizový manažer Jiří Šimurda. V listopadu 2013 jej vystřídal Rudolf Bubla. Toho v listopadu 2016 bez udání důvodu odvolal tehdejší ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD), a to v poslední den svého mandátu. Po Bublovi lázně řídil Rampouch.

V roce 2016 lázně zvýšily tržby o pět procent na 246 milionů, ale skončily ve ztrátě 3,4 milionu korun. Bývalý ředitel Rampouch ve výroční zprávě za hlavní důvod loňské ztráty označil růst mzdových nákladů, které meziročně vzrostly o sedm procent. Pro rok 2017 firma plánovala návrat k zisku.

Lázně s asi 380 zaměstnanci disponují téměř 800 lůžky. Léčí nemoci pohybového aparátu, stavy po úrazech a operacích, nervová a nervosvalová onemocnění, obrnu a roztroušenou sklerózu. Výborných výsledků dosahují také v léčbě poruchy látkové výměny a stavů po ukončené léčbě různých typů onkologických onemocnění.