"Komplikovaná situace je zatím hlavně na Znojemsku a v okolí Brna," stojí na webu KORDIS JMK.

Podle informací platných ke 14:45 je nesjízdná dálnice D1 mezi Vyškovem a Brnem, kde doprava kolabuje. Autobusy neprojedou také na některých okresních silnicích, třeba v úsecích Drnovice-Senetářov, Račice-Křtiny, Slavkov-Žarošice, Strážovice-Kyjov a Veverská Bítýška-Lažánky.

Problémy byly přes den i v brněnské městské hromadné dopravě. Podle mluvčí Barbory Lukšové se odpoledne situace o něco zlepšila. Kolem 15:00 zůstávalo neprůjezdné Ivanovické náměstí kvůli uvízlému kamionu. Linky také vynechávají zastávku Halasovo náměstí na Lesné.

Od dnešního rána jezdí v ulicích Brna 21 sypačů Brněnských komunikací. Podle provozního ředitele městské společnosti Leoše Chasáka se už situace zlepšuje. V některých částech Brna ale může ještě vozovka klouzat. "Například na Jihlavskou ulici jsme vyslali i chlapy s lopatami," řekl ČTK Chasák.

Vlaky zatím jezdí bez vážnějších problémů, kromě linky S3, kde bylo nutné odříct několik vlaků v různých úsecích mezi Tišnovem, Kuřimí, Brnem a Hrušovany u Brna. Na lince S2 nejely některé vlaky mezi Brnem a Rájcem.