Oznámení policie obdržela v průběhu hlasování. "Není to nic konkrétního. Jsou to zatím ničím nepodložené informace. Nicméně se tím samozřejmě zabýváme," uvedla Bartošová. S informací přišel jako první Český rozhlas. Zdroje ČTK potvrdily, že jde o podezření na sídlišti Mojžíř, kde žije početná skupina sociálně slabých. Podle Českého rozhlasu šlo o volební okrsek číslo 2016.

Z výsledků voleb, které zveřejnil Český statistický úřad je patrné, že zde zvítězilo hnutí ANO. ČSSD tady získala přes 22 procent hlasů, o 16 procent víc než byl její výsledek v krajském městě. Z 45 odevzdaných lístků pro sociální demokracii bylo shodně 31 preferenčních hlasů pro dvojku kandidátky, starostu Krupky Zdeňka Matouše a jeho místostarostu Karla Roučka. Například lídr ČSSD Jaroslav Foldyna nezískal ani jeden preferenční hlas. Matoušovo vyjádření ČTK zjišťuje.

Podezření na kupčení s hlasy se tady naposledy objevilo při komunálních volbách v roce 2014. Podle informací ČTK byla policie v pátek večer i ve volební místnosti ve čtvrti Předlice, která je taktéž označována za vyloučenou lokalitu.

V souvislosti se sněmovními volbami eviduje policie podle Bartošová tři případy. Kromě Ústí se zabývá i podezřením na manipulace v Krupce na Teplicku. Mimo to prošetřuje přestupky dvou politiků, a to předsedy SPR-RSČ Miroslava Sládka a dalšího kandidáta téže strany. Oba zadržela v pátek večer v Chomutově u restaurace nedaleko volební místnosti.