Incident, o němž není známo mnoho podrobností, se odehrál ve středu u obce Magumeri v nigerijském státě Borno, který je hlavní základnou Boko Haram. Ve středu armáda oznámila, že osvobodila všech deset členů geologického výzkumného týmu, které týž den skupina teroristů unesla. Při operaci bylo údajně zabito devět vojáků a jeden civilista.

Dnes ale agentura AFP napsala, že zabitých je víc než padesát. Oběťmi se kromě geologů z Nigerijské univerzity stali pracovníci Nigerijské národní ropné společnosti (NNPC) a příslušníci ochranky. Jedenáct lidí džihádisté spálili zaživa v jejich automobilu. Pátrání po mrtvých stále pokračuje, několik osob se pohřešuje.

NNPC oblast již více než rok zkoumá s cílem objevit ropu. V regionu ale už osm let působí skupina Boko Haram, která terorizuje severovýchod Nigérie a příhraniční oblasti okolních států. Skupina, jejímž cílem je vytvořit v regionu stát s přísnými islámskými pravidly, má na svědomí přes 20.000 lidských životů a přinutila už více než dva miliony lidí opustit své domovy.