Hasiči ve Zlínském kraji od rána kvůli vodě měli tři desítky zásahů. Až na jeden byly zatím všechny na Vsetínsku, řekl ČTK Pavel Řezníček z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje. První zásah hasiči evidovali krátce před 6:00. "Největší nápor byl do 9:00, teď už se situace zklidňuje," uvedl Řezníček. Hasiči většinou uvolňovali a čistili kanalizaci, vpusti či propustky.

Mimo Vsetínsko čistili ve Zlíně propustek, který byl ucpaný dřevem. Ve Vsetíně museli kvůli vytrvalém dešti uzavřít takzvanou myší díru v Jiráskově ulici směrem k Poschlé. "Komunikace byla uzavřena v obou směrech přenosným dopravním značením. Zákaz vjezdu platí do odvolání," uvedla mluvčí radnice Adéla Kousalová.

Ve Zlíně městská policie zakázala vstup na cyklostezku v části Malenovice, která se ocitla pod vodou. Zákaz platí do odvolání. "Situaci pečlivě sledujeme a jsme připravení na další vývoj reagovat," uvedl primátor Miroslav Adámek. Ve Zlíně nyní platí první stupeň povodňové aktivity, hladina Dřevnice je ve výšce 170 centimetrů. Strážníci monitorují i její přítoky.