Turnbull u příležitosti návštěvy izraelského představitele napsal článek, ve kterém kritizoval OSN za podle něj jednostranné rezoluce proti Izraeli. Uvedl v něm například, že 20 rezolucí OSN v letech 2014 až 2015 kritizovalo Izrael, zatímco pouze jedna rezoluce se zaměřovala na válku v Sýrii.

"Austrálie více než jednou odvážně odhalila pokrytectví OSN, včetně toho, když OSN nazvala Západní zeď, která je pro židy po tisíce let posvátným místem (...), okupovaným palestinským územím," řekl Netanjahu. "OSN je schopna absurdního jednání a já si myslím, že je důležité mít takovou přímočarou zemi jako je Austrálie, která na to upozorní," doplnil.

Premiér Turnbull během setkání řekl, že Austrálie je stálým a zavázaným spojencem Izraele. Dodal, že bude nadále podporovat izraelsko-palestinské mírové řešení v podobě dvou států, tedy Izraele a nezávislé Palestiny.

"Souhlasím s vámi v tom, že současné okolnosti (...) zřejmě vytvářejí šanci na to, aby se obě strany setkaly a dospěly k dohodě. Ale tak jako to samozřejmě platí u každé dohody, na tango jsou potřeba dva," řekl Turnbull Netanjahuovi.

Oba politici budou v příštích dnech jednat o rozšíření spolupráce v oblastech kybernetické bezpečnosti, vědy a technologií.