Akci po reprodukovaném husitském chorálu Ktož sú boží bojovníci zahájil předseda SPD a poslanec Tomio Okamura. "Musíme prosadit absolutní nulovou toleranci propagace a šíření radikální ideologie islámu," uvedl ve svém projevu.

Před davem s českými vlajkami a transparenty s nápisy jako "Žádné muslimy do Benešova" nebo "Další německý führer ničí Evropu" vystoupil také člen rakouské parlamentní Svobodné strany Rakouska Wolfgang Jung. Zástupce evropské frakce Evropa národů a svobody, kterou vede Marine Le Penová, mimo jiné uvedl, že "Brusel je pozval (imigranty) a my musíme zaplatit účet".

Brichta zahrál skladby Nechte vlajky vlát a Červená, modrá, bílá, Nos se připojil písněmi Nedej se a Žádný strachy. Herec Ivan Vyskočil odmítl nařčení z xonofobie s poukazem na svoji bývalou ženou, kterou byla tanečnice tureckého původu Anife Ismet Hassanová.

Mezi ostatními řečníky byli například senátor Jan Veleba, místopředseda SPD a poslanec Radim Fiala nebo aktivista Zdeněk Chytra z Berlína. Vedle kritiky multikulturalismu a současné české vlády často zaznívala podpora politice prezidenta Miloše Zemana.

Okamura v závěrečném projevu upozornil na to, že další velkou demonstraci SPD chystá u příležitosti případného příjezdu německé kancléřky Angely Merkelová, která by na jaře mohla navštívit Česko. Také vyzval účastníky demonstrace, aby se už dnes nezúčastňovali dalších akci, na kterých hrozí střety demonstrantů s policií.

Praha a v menší míře i Brno dnes zažily další demonstrace, jejichž účastníci protestovali proti islamizaci, migraci či Evropské unii. Konaly se i demonstrace a pochody těch, kteří naopak nesouhlasí s rasismem a xenofobií.