"Do začátku školního roku se podařilo dokončit všechny potřebné stavební i další úpravy. Ve staré budově ve Smetanově ulici žákům chybělo hlavně slušné sociální zařízení. Věci si budou moct uložit do nových šatních skříněk v upravených šatnách, k dispozici budou mít připojení na bezdrátový internet," řekla dnes ČTK Temňáková. Díky novým dveřím a zabezpečovacímu zařízení je nyní školská budova v ulici Komenského také bezpečnější. Studovat v ní budou žáci osmiletého gymnázia, ekonomického lycea a nového oboru průmyslová ekologie.

Budovu v ulici Komenského získal Karlovarský kraj pro gymnázium na základě dohody s městem bezúplatnou výměnou. Budovu v ulici Smetanova, kde gymnázium dříve sídlilo, Chodov převzal a pracuje na její rozsáhlé rekonstrukci. Menší budova v ulici Komenského byla v lepším stavu, kraj se tak vyhnul nutné milionové investici a odvrátil hrozící zánik chodovského gymnázia.

Stavební práce ve Smetanově ulici oddálily nástup žáků základní školy o týden, do lavic usednou až 7. září. Přestěhuje se tam zatím 2. stupeň základní školy, po dokončení potřebných úprav by jej v příštím roce měli následovat i žáci 1. stupně, kteří zatím zůstanou v budově v ulici Dukelských hrdinů.

Studentů středních škol v Karlovarském kraji ubývá. Zatímco jen na středních školách zřizovaných Karlovarským krajem bylo pro školní rok 2015/2016 4264 volných míst, žáků v posledním ročníku základních škol bylo aktuálně jen 2000. Kolik jich nakonec na střední školy nastoupí, zjistí ředitelé škol zhruba do měsíce.