Podobný protest minulou neděli přerostl v násilné střety s příslušníky bezpečnostních sil. Policie zasahovala vodními děly, slzným plynem, obušky a varovnou střelbou proti demonstrantům, kteří na policisty házeli kameny a láhve. Podle organizace Amnesty International utrpělo zranění přinejmenším 343 demonstrantů a 59 policistů. I dnes byly na místě za zátarasy s ostnatým drátem posílené jednotky policie, tentokrát se ale lidé po skončení demonstrace v klidu rozešli.

Původně Libanonci do ulic vyšli kvůli neschopnosti politiků vyřešit krizi kolem odklízení odpadu. Ta vznikla poté, co obyvatelé vesnic kolem největší skládky v zemi zablokovali přístupové cesty k úložišti, aby si tak vynutili jeho uzavření. Postupně ale shromáždění přerostla v protesty proti údajné zkorumpovanosti a neschopnosti politiků. Ti podle demonstrantů nedokázali například 25 let po skončení občanské války zajistit pravidelné dodávky elektřiny a pitné vody.

Premiér Salám už dříve pohrozil, že kvůli protestům ze své funkce odstoupí, což by ale podle agentury Reuters mohlo vést v zemi, kterou sužuje vleklá politická krize, k ještě většímu chaosu. Země nemá od loňského května prezidenta, protože parlament není schopen jej zvolit. Situaci v politicky a nábožensky rozděleném Libanonu zhoršuje válka v sousední Sýrii a s ní související uprchlická krize. V čtyřmilionovém zemi žije více než milion syrských běženců.