Analytici oslovení agenturou Reuters dosud odhadovali, že ve fiskálním roce 2014-2015 vytvoří kancelář provozní zisk ve výši 341 milionů liber.

Společnost dnes uvedla, že červnový útok na pláži v Tunisku se podepsal na rezervacích jejích zájezdů v období od července do září. Rezervace nepříznivě ovlivnilo i napětí kolem Řecka, které se nedávno pohybovalo na okraji státního bankrotu a hrozil mu odchod z eurozóny.

Firma Thomas Cook odhaduje, že tyto události sníží její celoroční provozní zisk o zhruba 25 milionů liber. Dalších 39 milionů liber z něj odkrojí nepříznivý vývoj směnných kurzů, především pak další znehodnocování eura a švédské koruny vůči britské libře.

Při teroristickém útoku na konci června zahynulo na pláži a u hotelu v letovisku Súsa 38 lidí, převážně zahraničních turistů. Kancelář Thomas Cook, která se spolu s konkurenční nadnárodní cestovní kanceláří TUI řadí k největším cestovním kancelářím v Evropě, zrušila do října veškeré cesty do Tuniska.

Společnost ale nadále předpokládá, že bez zohlednění kurzových změn dosáhne vyššího ročního zisku než v předešlém finančním roce. Společnost dnes oznámila, že během tří měsíců do konce června vytvořila provozní zisk tři miliony liber. V loňském třetím fiskálním čtvrtletí byla ve ztrátě 50 milionů liber.