Evakuovány musely být dva dětské tábory u Nekoře na Orlickoústecku. Všechny děti jsou v pořádku, bylo jim zajištěno jídlo i pití, starosta poskytl prostory na obecním úřadě.

V Hodoníně na Chrudimsku uhodil v noci blesk do rodinného domu se stodolou a přístavky a zapálil jej. Na místě zasahovalo sedm jednotek hasičů. Uvnitř domu při jejich příjezdu nikdo nebyl, hasiči před ohněm zachránili psa. Požár dostali pod kontrolu po dvou hodinách, škoda byla předběžně vyčíslena na dva miliony korun.

Nejvíce výjezdů měli hasiči na Orlickoústecku, celkem 41. Odstraňovali utrženou střechu v Kunvaldu a v Českých Petrovicích a strom přes železniční trať v Letohradě. Na trati z Lichkova do Jablonného nad Orlicí strhla bouřka vlakovou trolej, některé ranní spoje byly odřeknuty. Pád několika kmenů zablokoval i silnici I/11 ze Žamberku do Šedivce na Orlickoústecku. "Spadly na lesních cestách, ale také na silnici. Od rána situaci řešíme a dřevo uklízíme. Děláme vše pro to, aby byla silnice průjezdná alespoň v jednom směru, do odpoledne chceme zprovoznit oba jízdní pruhy," uvedla mluvčí podniku Lesy České republiky Eva Jouklová.

Vítr způsobil v lesích na Orlickoústecku rozsáhlé polomy. Lesy České republiky je na svých porostech odhadují na 10.000 metrů krychlových dřeva. Více než 70 procent stromů spadlo v letohradském revíru. Nejvíce jsou postiženy lesy u Nekoře, Mladkova a Lichkova, desítky kmenů leží také na lesních cestách kolem Suchého vrchu, v okolí Pastvinské přehrady i na stezkách vedoucích k navštěvované dělostřelecké tvrzi Bouda. Hlavní turistické trasy by měly být uklizeny do týdne. Podle mluvčí Jouklové nejsou v žádném jiném kraji hlášeny další případy plošného poškození lesa.