Jemenští povstalci oznámili, že přes hranice na základnu saúdskoarabské armády vypálili raketu typu Scud. Šlo prý o "odpověď za zločiny, které má na svědomí saúdskoarabská agrese". Jestliže se to potvrdí, půjde teprve o druhý podobný útok od vyhrocení bojů letos v březnu. Rebelové se v červnu již jednou pokusili vypálit podobnou raketu na cíl v sousední zemi, saúdskoarabská armáda ji ale sestřelila.

Státní tisková agentura Saba s odvoláním na bezpečnostního činitele informovala, že "po útoku skupin stoupenců (teroristické organizace) uprchlo více než 1200 nebezpečných odsouzenců". Jiný bezpečnostní činitel ale agentuře Reuters řekl, že vězni k útěku využili tvrdých bojů mezi znepřátelenými milicemi působícími v Táizzu a že mezi nimi byli podezřelí z členství v Al-Káidě.

Arabská koalice pod vedením Saúdské Arábie vstoupila do bojů koncem března na straně jemenského prezidenta Abdar Rabbúa Mansúra Hádího. Boje se poněkud uklidnily v polovině června, kdy začal ramadán, ale teď pokračují. Pokus OSN dosáhnout humanitárního příměří pro postní měsíc skončil neúspěchem.

Šíité loni v záři obsadili Saná a letos začali postupovat do dalších částí země. Svůj boj vysvětlují jako revoluci proti Hádího zkorumpované vládě a jako válku proti sunnitským radikálům. Šíitský islám v Jemenu vyznává asi 47 procent lidí, zbylí jsou sunnité.