"Příští týden to bude pět let, kdy KDU-ČSL prohrála volby a vypadli jsme z Poslanecké sněmovny. V té době nám mnozí nevěřili a tančili již na našem hrobě," řekl Bělobrádek novinářům po volbě předsednictva. KDU-ČSL je podle něj v dobré kondici. Poděkoval předchozímu předsednictvu a řekl, že je velmi rád, že uspěli ti, kteří z minulého předsednictva kandidovat chtěli, tedy Jan Bartošek a Zuzana Roithová. Přivítal i doplnění o Ondřeje Benešíka a Jiřího Miholu, který se již jednání v minulosti účastnil jako předseda poslaneckého klubu.

Bělobrádkovo opětovné zvolení předsedou se vzhledem k volebním úspěchům strany z posledních dvou let očekávalo. Straně se pod jeho vedením podařilo vrátit do Sněmovny, což Bělobrádek označil za unikátní záležitost. Delegátům dnes také řekl, že se podařilo splnit i další cíl z předchozího sjezdu, a to oddlužení a vytvoření budoucnosti pro stranu. KDU-ČSL by se podle něj měla snažit získat nové členy a postupovat systematicky krok za krokem.

"Buďme trpěliví, ale i pracovití. Buďme sebevědomí, ale ne nafoukaní," řekl Bělobrádek. Prohlásil, že lidovci mají na to, aby v krajských volbách na podzim 2016 získali několik hejtmanů a rozbili rudooranžové krajské koalice KSČM a ČSSD. "Pokud Bělobrádek doufá, že mu pomůže splnit sen jeho víra, myslím, že může být příští rok na podzim velmi zklamán," reagovala na jeho prohlášení místopředsedkyně Ústředního výboru KSČM Miloslava Vostrá a podotkla, že výsledky voleb záleží na voličích.

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) poblahopřál Bělobrádkovi sms zprávou. "Premiér se těší na další spolupráci v koalici i ve vládě," tlumočil ČTK gratulaci vládní mluvčí Martin Ayrer. Na dotaz ČTK také uvedl, že se Sobotka nebude vyjadřovat k Bělobrádkovu projevu, ve kterém povzbuzoval lidovce k rozbití krajských koalic komunistů a sociálních demokratů.

Lidovce si dnes zvolili i druhého muže strany, stal se jím Jurečka. Získal 148 hlasů z 278 odevzdaných hlasovacích lístků. Téměř 100 hlasů bylo ale neplatných kvůli chybám delegátů. Rovenský získal 33 hlasů. Místopředseda Jan Bartošek kandidaturu stáhl, ucházet se bude o funkci řadového místopředsedy. "Věřím, že budeme dobrý tým, který povede příští dva roky KDU-ČSL k ještě lepším volebním výsledků," reagoval Jurečka na volbu. V kandidátském projevu poukazoval na týmový duch strany, který ji podle jeho mínění dostal zpět do Sněmovny. Za důležité považuje, že lidovci získali jistou rozhodnost. "Jsem rád, že když se jednalo o cestě prezidenta do Moskvy, zaznělo jasné lidovecké ne," řekl.