"Obě strany měly už od počátku dobrou vůli se dohodnout," uvedl radní. Vedení města podle něj bude pokračovat v plánovaných investicích, které areál nutně potřebuje. "V našem společném zájmu je nemocnici trvale zvelebovat. Proto je zcela žádoucí narovnat všechny nedořešené věci z minulosti," řekl radní. Mluvčí nemocnice řekl, že město přislíbilo dokončení technologií za sedm milionů korun, které Bulovka žádala. "Magistrát tak má k dnešnímu dni peníze na účtu," uvedl Šalek.

Hlavní město je majitelem téměř tří čtvrtin majetku nemocnice. Kromě nájemného za nový pavilon platí dlouhodobě ztrátová Bulovka ročně městu za budovy a pozemky symbolických 10.000 korun. Radní dál vyjednávají o narovnání majetkových vztahů. Podle některých informací je ve hře i možný prodej nemocnice.

Vláda loni poslala nemocnici jednorázovou podporu 200 milionů korun, podle ministerstva hrozilo, že bude ohrožena péče o pacienty. Bulovka skončila předloni se ztrátou přesahující 308 milionů korun. Prodělek vysvětlila tím, že jej z větší části tvoří pokuta vyčíslená finančním úřadem na 203 milionů korun. Nemocnice si také nese neuhrazenou ztrátu z minulých let 426 milionů korun.