Po Praze zahraje Král v Brně, Ostravě, Bystré v Orlických horách, Žďáru nad Sázavou, Olomouci a turné zakončí ve Vysokém Mýtě. "Zazní jeho největší hity, včetně těch, které v 70. letech napsal pro zpěvačku Patti Smithovou. Ten nejznámější, Dancing Barefoot, se dočkal sedmdesáti předělávek od různých interpretů včetně U2, Pearl Jam nebo Johnnyho Deppa a prestižní časopis Rolling Stone jej zařadil mezi 500 nejlepších písní všech dob," připomněl Kučera.

Fanoušci během turné uslyší i řadu mladších skladeb, včetně některých nových, které sedmdesátiletý Král ještě letos vydá na připravovaném albu.

"Ivan je ve svojí generaci výjimečný tím, že chce na každém turné hrát nové songy. To je podle mě mimořádné a obdivuhodné, protože jako muzikant pořád žije a nikdy se nespokojí jen s prověřeným repertoárem. Díky tomu je pro mě každé turné s ním nové," uvedl Ponocný, který je Královým tradičním spoluhráčem na českých pódiích. Mezi dalšími hudebníky doprovodného Bandu budou například bubeník Martin Kopřiva či baskytarista Jakub Vejnar.

Ivan Král, který letos v květnu oslavil 70. narozeniny, je hudební producent Desky dvacetiletí, kterou se v roce 2011 při vyhlašování hudebních cen Anděl stala nahrávka skupiny Lucie Černý kočky mokrý žáby. V USA žije již roku 1966, kdy následoval své rodiče pracující ve službách OSN. V 90. letech se začal vracet do rodných Čech a stal se vyhledávaným producentem a koncertním umělcem. Vydal zde několik sólových alb a dvojalbum Best Of. Za album Nostalgia z roku 1995 získal cenu Akademie populární hudby. Produkoval alba tuzemských interpretů, mezi něž vedle kapely Lucie patří například Aneta Langerová, Walk-Chock-Ice, Garáž nebo Mňága a Žďorp. S osudy Krále i názory různých světových hudebníků na jeho tvorbu seznamuje dokument České televize nazvaný podle jeho největšího hitu Dancing Barefoot.