Ve 20:00 se jako předskokan představí losangeleští CRX, kteří svou zatím jedinou desku New Skin vydali před dvěma roky. Kapela je projektem kytaristy The Strokes Nicka Valensiho. QOTSA by měli před fanoušky předstoupit o hodinu později.

Název desky Villains podle zpěváka a kytaristy Joshe Homma nesouvisí s politikou. "Všichni potřebují něco nebo někoho, komu mohou nadávat - svého darebáka - tak to vždycky je. Ovládnout to nemůžete. Jediná věc, kterou můžete ovládnout, je to, že vás pustí ta naštvanost," uvedl.

Homme je jediný stálý člen kapely. Poslední album s ním natočila sestava Troy Van Leeuwen (kytara, klávesy), Michael Shuman (basová kytara), Dean Fertita (klávesy, kytara) a Jon Theodore (bicí).

QOTSA založil Homme v roce 1996. Původní název skupiny byl Gamma Ray. Jméno kapela ale o rok později změnila, protože si ho dříve zvolila německá powermetalová skupina a hrozila žalobou.

O frontmanovi kapely se hovořilo loni v prosinci v souvislosti s incidentem, kdy během koncertu v Los Angeles kopl do tváře fotografku. Homme se na twitteru omluvil. Homme také působí také v rockové skupině Eagles of Death Metal. Během jejího vystoupení v pařížském klubu Bataclan v listopadu 2015 vtrhli na koncert teroristé, kteří zabili devět desítek lidí.