"V Praze zazní téměř tříhodinový set složený z největších hitů, ale i málo hraných skladeb," uvedl Sendler.

Během koncertu bude mít kapela za zády velkou LED stěnu s historickými záběry a sestřihy. "Už když jsme s Unisonic hráli staré skladby Helloween, bylo to něco, ale rozjet to ve staré sestavě, to bude opravdu jedinečné," uvedl Kiske.

O hlavní vokály se tedy podělí Kiske se současným zpěvákem Andim Derisem, písně z alba Walls of Jericho pravděpodobně odzpívá Hansen, který bude zejména hrát na kytaru. Sestavu doplní další kytaristé Michael Weikath a Sascha Gerstner, jako baskytarista vystoupí Marus Grosskopf a bicí obstará Daniel Löble.

Vystoupením Helloween v červenci 2015 ve sportovním areálu v libereckém Vesci vyvrcholil 23. ročník hudebního festivalu Benátská!. Tisíce fanoušků aplaudovaly písním z alb Straight Out of Hell a Keeper of the Seven Keys. Dvě písně, titulní a Lost in America, představili Helloween ze své tehdy aktuální nahrávky My God-Given Right.

Kapela s logem v podobě dýně je v metalovém světě poměrně výjimečná svou pozitivní image. Helloween vznikli počátkem osmdesátých let v Hamburku. Prvním frontmanem se stal Kai Hansen, zpěvák a kytarista, který pak po rozchodu s Helloween v roce 1989 založil kapelu Gamma Ray. V roce 1987 přišel do kapely zpěvák Michael Kiske, se kterým Helloween nahráli světoznámé desky Keeper of the Seven Keys Part 1 a 2. Po rozporuplně přijatém albu Chameleon Kiske odešel. Z kapely byl nucen odejít i bubeník Ingo Schwichtenberg, který trpěl schizofrenií. V roce 1995 pak spáchal sebevraždu. Od roku 1994 je zpěvákem Andi Deris, bývalý člen skupiny Pink Cream 69.