Aktuální koncertní program Chinaski k albu Rockfield se přesune do hal. Kapelu, která koncerty 1. prosince v pražském Foru Karlín, 8. prosince v hale Werk v Třinci a 10. prosince v brněnské DRFG Areně neplánovala, k vystoupení je přiměl velký zájem fanoušků. "Podrobnosti o vzhledu scény, speciálnímu programu nebo hostech kapela zveřejní postupně v dalších měsících jako překvapení," uvedla manažerka kapely Hana Petřinová.

Richard Müller a kytarista Andrej Šeban na podzim odehrají turné 15 rokov bez Filipa, na němž zahrají písně zesnulého slovenského hudebníka Jara Filipa. Chybět nebudou ani vzpomínky obou muzikantů na autora hitů Spočítaj ma, Nebude to ľahké či Cigaretka na dva ťahy. Česko-slovenské turné s 20 zastávkami začne 10. října ve Zvolenu a skončí 18. listopadu v Bratislavě. Müller zazpívá 3. listopadu v pražském divadle Hybernia.

"Od doby, kdy nás opustil Jaro Filip, uběhlo 15 let a pro mě je to neuvěřitelná doba. Dokonce se mi stává, že něco zažijeme a ve vteřině mě napadne, že se o to chci podělit s Jarem. Za poměrně krátké, ale intenzivní období, jsme s Jarem napsali přes šedesát písní, ze kterých se mnohé staly hity," připomněl Müller.

Publikum na koncertech uslyší skladby, které Filip napsal pro Müllera, Müller pro Filipa nebo skladby Filipa pro Milana Lasicu. "Písničky nabídneme v novém šatě, bude to krásný, komorní večer," dodal Müller.

Největší hity, nové písničky, koncertního hosta, dvě předkapely a setkání s fanoušky na baru po každém vystoupení slibují před podzimním turné Rybičky 48. Sérii 13 koncertních zastávek nazvali Léto v Peytchi Tour s odkazem na aktuální kapelový hit Léto. Série koncertů začně 16. října v Lázních Bohdaneč a skončí 11. prosince v Kutné Hoře. Netradičně si Rybičky 48 s sebou vezou hosta. Bude jím písničkář Petr Štolba alias Pekař, který zpívá i v aktuálním singlu Léto. "Některá rádia ho hrají až po desáté večer, protože začíná kontroverzním sloganem 'Je léto kámo a já všechno v Peytchi mám'. Song ale vznikl při naší dovolené v jihovýchodní Asii, kde jsme poprvé narazili na Peytchu, což je nejvyšší stav osvícení následující po Nirváně," tvrdí lídr skupiny Jakub Ryba.

Koncerty na turné vždy zahájí skupina Donaha z Bruntálska. "Moc se nám líbí. Oni hrají to, co my jsme chtěli hrát před jedenácti lety, ale s tím rozdílem, že oni to umějí," dodal kytarista Rybiček 48 Petr Lebeda.