Vstupenky budou od 7.srpna k dispozici v síti Ticketportal.

"Znáte to klasické pořekadlo, že 'pokud je to příliš nahlas, pak jste příliš staří'? Tak tentokrát vaše skutečné stáří otestujeme," vzkazují členové skupiny Motörhead, jejíž hlasitý koncert byl na začátku července jedním z vrcholů festivalu Rock for People Europe v Plzni.

Také v případě Saxon a Girlschool mělo tuzemské publikum možnost osobního seznámení s jejich život produkcí. Kapela Saxon se například před dvěma lety představila v brněnském klubu Fléda. Dívčí kapela Girlschool patřila v roce 2013 mezi hlavní taháky rockového festivalu Bounty Rock Cafe Open Air v Olomouci.

Motörhead, Saxon i Girlschool shodou okolností chystají nová alba. V pořadá již 22. studiové album Bad Magic vydají na konci srpna Motörhead. Saxon do Prahy přivezou nahrávku Battering Ram, jejíž vydání ohlásili na 16. října a Girlschool představí novinku Guilty As Sin, která by se měla objevit do konce roku.

Motörhead, kteří jsou často označováni také za průkopníky speed a trash metalu, měli zásadní vliv na vývoj nejen britské hardrockové a metalové scény. Saxon stejně jako Motörhead a Girlschool patřili k nejúspěšnějším představitelům takzvané nové vlny britského heavy metalu. Za svoji dosavadní kariéru prodali více než 15 milionů desek. Girlschool jsou nejdéle existující dámskou metalovou kapelou, na hudební scéně úspěšně působí už přes 35 let. Navzdory někola personálním změnám tvoří jádro skupiny tři původní členky - Kim McAuliffeová, Enid Williamsová a Denise Dufortová.